Тонкі ажурні млинці на дріжджах: правильний рецепт тіста на молоці, яке виходить еластичним

Млинці - це ідеальний сніданок на всі випадки життя. Приготуйте ажурні млинці на дріжджах і більше не захочете звертатись до інших рецептів.

Млинчики можна подавати або з начинками (солоними і солодкими), або їсти їх просто так з чаєм. Це смачно в будь-якому випадку, головне дотримуватись правильних пропорцій тіста на млинці.

Інгредієнти

  • Борошно – 500 г;
  • дріжджі сухі – пакетик 10 г;
  • яйця – 2 шт;
  • молоко – 3,45 склянки;
  • олія – 2 ст. л.;
  • цукор – 2 ст.л.;
  • сіль – 1 ч.л.

Рецепт тоненьких млинців

Всипте в миску сухі дріжджі, розведіть їх підігрітим молоком (чверть склянки), додайте сіль і трошки цукор. Поставте опару в тепле місце, щоб дріжджі підійшли. Потім в окрему тару борошно треба просіяти, насипати цукор, сіль, вбити яйця, налити тепле молоко, постійно помішуючи і влити дріжджову масу. Перемішати до однорідності, слідкуйте, щоб тісто вийшло без грудочок.

Рецепт ажурних тонких млинців на дріжджовому тісті
Рецепт ажурних тонких млинців на дріжджовому тісті

Додайте в тісто рослинну олію або можна розтоплене вершкове масло, так млинці будуть ще більш ніжними. Розмішайте, накрийте кришкою і поставте у тепло, щоб тісто підійшло. Повторіть процес 4 рази і постійно перемішуйте тісто. Слідкуйте, щоб воно не “збігло”. Якщо бачите, що ємності не вистачить, перелийте в посуд більшого розміру.

Тісто має підходити загалом близько двох годин. Коли все буде готово, на сковорідку налийте трохи олії і наливайте по ополонику тіста. Коли пропечеться одна сторона, підчепіть лопаткою і обережно переверніть ажурний млинець на іншу сторону.

Рецепт ажурних тонких млинців на дріжджовому тісті
Рецепт ажурних тонких млинців на дріжджовому тісті

Якщо подивитись на просвіт, млинці виходять дірчастими. Край зазвичай хвилястий і більш рум’яний, але не ламкий. Гарячі млинці складайте в стопку на тарілку. Подавайте з будь-якими соусами чи начинками до чаю або кави. Особливо ефектно виглядають млинці з сирною начинкою, яка проступає через дірочки дрібним білим бісером.

Рецепт ажурних тонких млинців на дріжджовому тісті
Рецепт ажурних тонких млинців на дріжджовому тісті

Схожі статті

Коли всією родиною тримаємо піст, часто готую цей плов: здавалося б, звичайний – але без грама м’яса. Рецепт

У піст, коли всі відмовляються від вживання тваринних продуктів, важливо не залишати свій організм без корисних вітамінів і мікроелементів. Ділимось рецептом особливого плову.

Звернулась до обурених підписників: 74-річна Алла Пугачова опублікувала нове фото та отримала критику

Алла Пугачова оприлюднила новий пост на своїй сторінці в Instagram, де звернулась до російських читачів. Співачка висловила свою думку щодо емоцій деяких людей та потрапила під хейт.

Нічого смачнішого не їла. Пісний торт “Наполеон” на воді готую на замовлення вже 3 рік: хрусткий і ніжний

Навіть під час посту можна поласувати солоденьким досхочу. Причому випічку робитимемо без молочних продуктів. Таким чином удасться приготувати навіть торт "Наполеон".