Тонкі ажурні млинці на дріжджах: правильний рецепт тіста на молоці, яке виходить еластичним

Млинці - це ідеальний сніданок на всі випадки життя. Приготуйте ажурні млинці на дріжджах і більше не захочете звертатись до інших рецептів.

Млинчики можна подавати або з начинками (солоними і солодкими), або їсти їх просто так з чаєм. Це смачно в будь-якому випадку, головне дотримуватись правильних пропорцій тіста на млинці.

Інгредієнти

  • Борошно – 500 г;
  • дріжджі сухі – пакетик 10 г;
  • яйця – 2 шт;
  • молоко – 3,45 склянки;
  • олія – 2 ст. л.;
  • цукор – 2 ст.л.;
  • сіль – 1 ч.л.

Рецепт тоненьких млинців

Всипте в миску сухі дріжджі, розведіть їх підігрітим молоком (чверть склянки), додайте сіль і трошки цукор. Поставте опару в тепле місце, щоб дріжджі підійшли. Потім в окрему тару борошно треба просіяти, насипати цукор, сіль, вбити яйця, налити тепле молоко, постійно помішуючи і влити дріжджову масу. Перемішати до однорідності, слідкуйте, щоб тісто вийшло без грудочок.

Рецепт ажурних тонких млинців на дріжджовому тісті

Додайте в тісто рослинну олію або можна розтоплене вершкове масло, так млинці будуть ще більш ніжними. Розмішайте, накрийте кришкою і поставте у тепло, щоб тісто підійшло. Повторіть процес 4 рази і постійно перемішуйте тісто. Слідкуйте, щоб воно не “збігло”. Якщо бачите, що ємності не вистачить, перелийте в посуд більшого розміру.

Тісто має підходити загалом близько двох годин. Коли все буде готово, на сковорідку налийте трохи олії і наливайте по ополонику тіста. Коли пропечеться одна сторона, підчепіть лопаткою і обережно переверніть ажурний млинець на іншу сторону.

Рецепт ажурних тонких млинців на дріжджовому тісті

Якщо подивитись на просвіт, млинці виходять дірчастими. Край зазвичай хвилястий і більш рум’яний, але не ламкий. Гарячі млинці складайте в стопку на тарілку. Подавайте з будь-якими соусами чи начинками до чаю або кави. Особливо ефектно виглядають млинці з сирною начинкою, яка проступає через дірочки дрібним білим бісером.

Рецепт ажурних тонких млинців на дріжджовому тісті