Культурна спадщина: простий рецепт млинців за 5 хвилин з традиційною українською начинкою на Масляну 2023

Масляна 2023 почалась 20 лютого, тому зараз – саме час приготувати смачну традиційну страву. Пропонуємо простий рецепт українських млинців, які готуються за 5 хвилин

Масляна або масниця – це одне з найулюбленіших традиційних східнослов’янських свят. У “масляний” тиждень зазвичай печуть смачнющі млинці та наїдаються ними так, щоб потім витримати довгий Великий піст. Ба більш, Масниця має сакральне значення. Це свято знаменує проводи зими та зустріч весни.

Наші предки цього тижня завжди влаштовували гучні гуляння та часто заходили у гості одне до одного. Так, під час посиденьок господині готували млинці з різноманітними начинками. Пропонуємо простий рецепт млинців на Масляну 2023.

Інгредієнти:

  • 130 грамів звичайного борошна;
  • 340 мілілітрів молока;
  • 2 яйця
  • 2 столові ложки соняшникової олії;
  • 2 столові ложки цукру;
  • Сіль – дрібка.

Спосіб приготування:

Перед приготування тіста варто просіяти борошно. Змішайте сіль, цукор, олію та яйце, а потім – додайте борошно. Після цього почніть додавати невеликими порціями молоко. На кожному етапі потрібно дуже добре все перемішувати.

Змішайте всі інгредієнти, крім борошна
Змішайте всі інгредієнти, крім борошна
Додайте молоко
Додайте молоко
Додайте борошно та добре перемішайте
Додайте борошно та добре перемішайте

Пательню змастіть олією та добре її розігрійте. Обсмажте млинці з двох сторін до красивого золотавого кольору.

Готові млинці
Готові млинці

Начинки для млинців

Те, чим можна начинити готові млинці, залежить від вашої фантазії та особистих вподобань. Однією з найпопулярніших начинок є сирна. Для цього просто змішайте сир з сіллю або цукром, за власним бажанням. Якщо хочете, аби начинка “танула” в роті, то перебийте сир блендером.

Крім того, млинці можна начинити м’ясом. Якщо полюбляєте більш ситну закуску, то зробіть або придбайте фарш з улюбленого виду м’яса. На пательні підсмажте цибулю, за бажанням моркву, а потім додайте туди фарш. Доведіть його до готовності, залиште трішки застигнути та замотайте у млинці.

Схожі статті

Дуже просто та смачно на сковороді. Ці правильні чебуреки з м’ясом сім’я з’їдає ще гарячими, і за один вечір

Кожен із нас хоча б раз у житті куштував чебуреки. Комусь вони не припали до смаку, а хтось любить і регулярно їх купує. Сьогодні ми підготували смачний рецепт соковитих домашніх чебуреків із м'ясом.

Простенькі слойки з різними начинками – ходовий рецепт нашої сім’ї: готую дітям у школу й чоловіку на роботу

Такі смачні й прості у приготуванні слойки стануть ідеальним перекусом, які з собою можуть взяти всі члени родини – діти до школи, а дорослі на роботу.

Класика жанру – салат “Дністер”: простенький та смачний, але забутий рецепт, який я переробила на свій лад

Приготувати салат "Дністер" – найкраща з можливих ідей. Розповідаємо, за яким рецептом готувати закуску, аби вона приємно здивувала ваших рідних і вас самих.