Ніколи не додавайте це в фарш для котлет: вони не будуть пишними і будуть розвалюватися. Поширена помилка

Існує безліч різних рецептів котлет з фаршу і у кожної господині вони виходять по-різному. Дізнайтесь, що не можна додавати в фарш, щоб не зіпсувати страву.

Часто при приготуванні котлет кулінари використовують хліб, але насправді свіжий хліб в фарші не потрібен. Якщо хлібобулочний виріб занадто м’який, то фарш вийде дуже липкий. Проблема не тільки в тому, що м’ясна основа буде липнути до рук. Також з такого фаршу неможливо приготувати пишні та соковиті котлети.

Насправді всупереч поширеній думці хліб в котлети додають не для економії м’яса. Він потрібен для клейкості фаршу, щоб було легше формувати котлетки і для пухкості, тоді страва буде не суха і пишна. Занадто клейким фарш виходить через дуже свіжий м’який хліб, в результаті котлети вийдуть надто жорсткими і сухими.

В фарш треба додавати черствий білий хліб або батон, заздалегідь замочений у воді або молоці. Після замочування віджимати хліб не потрібно, так в котлетах з’явиться додатковий сік, вони вийдуть м’якими і ніжними.

Більш цікавим смак звичайних котлет стане, якщо додасте в фарш овочі. Наприклад моркву, болгарський перець, капусту. Вони покращать смакові якості страви і додадуть соковитості.

Ніколи не додавайте це в фарш для котлет
Ніколи не додавайте це в фарш для котлет

Як приготувати найсмачніший фарш для котлет

Інгредієнти:

  • 250 г яловичини;
  • 250 г свинини;
  • 1 цибуля;
  • 125 г м’якішу черствого білого хліба;
  • 10 г солі;
  • чорний перець;
  • олія.

Нарізаємо м’ясо на шматочки 2-2,5 см. Цибулю нарізаємо кубиками і обсмажуємо, даємо охолонути. Хліб замочуємо у воді. Прокручуємо через м’ясорубку м’ясо, хліб і цибулю. Солимо і перчимо фарш, перемішуємо, відправляємо в холодильник на 1-2 години.

Ніколи не додавайте це в фарш для котлет
Ніколи не додавайте це в фарш для котлет

Формуємо котлети і обсмажуємо їх на сковороді, обвалявши в борошні чи панірувальних сухарях. Смажимо на середньому вогні до повної готовності.

Схожі статті

Ніжний салат з куркою та огірками, який готую не лише на свята: завжди випрошують цей рецепт, а я ділюсь

Салат з куркою та огірками стане чудовою ідеєю для святкового столу. Подавати цю смакоту можна як самостійну страву або як доповнення до гарніру.

39-річна TAYANNA стала завидною нареченою, бо має шматочок землі на Балі: пощастить її новому коханому

TAYANNA завжди мріяла мати власний будиночок біля океану. Три роки тому коханий співачки втілив цю мрію в життя. Щоправда, наполовину – подарував земельну ділянку на Балі.

Ці млинці смачні з чим завгодно, але я запікаю з сиром: беру молоко, яйця та крохмаль. Мій улюблений рецепт

Пропонуємо рецепт запечених млинців на молоці з сирною начинкою. Вони виходять дуже смачними та стануть гарним доповненням до чашки улюбленого чаю.