Пиріг з куркою за 30 хвилин з ніжним і розсипчастим тістом та соковитою начинкою: ситна смакота

Рецепт цього пирога вам завжди стане в нагоді. Він легко готується, є дуже ситним і смачним. Ідеально підходить до чаю, або до перших страв.

Випічка зазвичай у господинь асоціюється з чимось солодким, втім, є безліч варіантів несолодких начинок для пирогів.

Пиріг з куркою з пісочно-дріжджового тіста – це смачна випічка, яку люблять усі, особливо чоловіки! Поєднання ніжного, злегка розсипчастого тіста з начинкою з курячого м’яса роблять цей пиріг дуже смачним, від нього просто не відірватися! Обов’язково приготуйте, адже це просто та швидко!

Необхідні інгредієнти:

Для тіста:

  • молоко – 220 мл;
  • дріжджі (сухі швидкодіючі) -11 г;
  • цукор – 2 ст.л. (без гірки);
  • сіль – 0,5 ч.л.;
  • вершкове масло – 180 г;
  • борошно пшеничне – 450 г;
  • яйце куряче -1 шт. (для змащування)

Для начинки:

  • куряче м’ясо (відварене або запечене) – 250 г;
  • цибуля ріпчаста – 80 г
  • морква – 50 г;
  • масло вершкове для обсмажування.

Спосіб приготування:

Для початку приготуємо начинку. Для цього цибулю нарізаємо дрібним кубиком, а моркву тремо на тертку. Обсмажуємо на вершковому маслі до легкої золотистості. Відварене або запечене м’ясо курки розриваємо руками на волокна. Можна взяти курячу грудинку, але краще буде з окорочком або гомілками. М’ясо змішуємо з зажаркою, солимо, перчимо. Начинка готова.

Пиріг з куркою за 30 хвилин з ніжним і розсипчастим тістом та соковитою начинкою

Готуємо тісто. Для цього в тепле молоко додаємо столову ложку цукру і сухі дріжджі, перемішуємо і відставляємо на декілька хвилин. В окремо миску насипаємо борошно, ложку цукру, щіпку солі і додаємо м’яке вершкове масло і руками перетираємо все в крихту. У цю массу додаємо молочно-дріжджову суміш і добре вимішуємо. Тісто виходить дуже м’яким, еластичним і не липне до столу. Готове тісто відправляємо в холодильник на 20 хв.

Після того, як пройшло 20 хвилин – формуємо пиріг. ⅕  тіста відставляємо, а інше тісто  ділимо на 2 частини – більшу і меншу. Більшу частину тіста розкачуємо товщиною близбко 1 см. Форму для випічки змащуємо вершковим маслом і поміщаємо туди тісто і робимо бортики. Тісто проколюємо вилкою.

Пиріг з куркою за 30 хвилин з ніжним і розсипчастим тістом та соковитою начинкою

Поміщаємо в середину начинку і накриваємо другою частиною тіста, яку теж треба розкатати в круг. Краї щільно защіпуємо, а посередині робимо невелички отвір ножем, щоб виходив пар.

Пиріг з куркою за 30 хвилин з ніжним і розсипчастим тістом та соковитою начинкою

Із невеличкого шматка тіста, яке ми залишили раніше, можна зробити прикраси для пирога. Перед випічкою пиріг змащуємо яйцем.

Випікаємо пиріг в розігрітій духовці 30-35 хв при температурі 180 градусів.

Пиріг з куркою за 30 хвилин з ніжним і розсипчастим тістом та соковитою начинкою