Сирники як у ресторані за допомогою склянки: дуже пишні, ніжні та не розвалюються. Ідеальний рецепт

Сирники – дуже популярна і на перший погляд легка страва. Та дуже часто у багатьох господинь вона не виходить. Як приготувати ідеальні сирники – далі в матеріалі.

Здавалось би, сирники – дуже проста страва. Та господині знають, що ця проста страва часто може не вийти. То вони розтікаються по пательні, то скоринка злізає, то зовні красиві, а всередині – сирі. Та є один, ідеальний рецепт, за яким ваші сирники точно вийдуть ніжними і м’якими, а сформувавши їх за допомогою звичайної склянки, ви отримаєте ресторанну страву.

Необхідні інгредієнти:

Сир кисломолочний – 500 гр;

  • яйце – 1 шт;
  • цукор – 2 ст. л;
  • манка – 3 ст. л;
  • борошно для паніровки
  • ваніль, родзинки – по бажанню

Спосіб приготування:

Для приготування сирників, краще обрати жирний кисломолочний сир від 5%. Краще, щоб сир був ніжним і м’яким, але якщо він жорстикий і у вигляді пластівців – це не проблема. Такий сир потрібно перетерти через сито, або збити погружним блендером.

У кисломолочний сир додаємо яйце, цукор та ваніль і добре розтираємо вилкою або збиваємо погружним блендером. У збиту сирну суміш додаємо манку, за бажанням родзинки та ваніль. Перемішуємо.

Сирники як у ресторані за допомогою склянки

Готовій массі потрібно постояти 15 хвилин, щоб манка набухла і поглинула у себе вологу. Також таке тісто можна робити з вечора, а вже зранку смажити сирники.

Формуємо сирники. Для цього із сирної маси робимо кульки і кожну кульку обвалюємо у борошні. Тепер за допомогою склянки надаємо сирнику ідеальної форми. Для цього сирник накриваємо склянкою і швидко крутимо разом з сирником. Так у готового виробу будуть ідеально рівні краї.

Сирники як у ресторані за допомогою склянки

Готуємо сирники на розігрітій пательні на маленькому вогні до готовності. Пательню змащуємо тонким шаром рослинної олії. Обсмажуємо сирники на одній стороні, перевертаємо і накриваємо кришкою.

Сирники як у ресторані за допомогою склянки

Такі сирники гарно тримають форму і не розвалюються. Подавати їх можна з медом, сметаною, джемом та ягодами. Навіть після охолодження сирники залишаються ніжними і соковитими.

З даної кількості інгредієнтів виходить в середньому 10 сирників.

Смачного.