Цей пиріг з лаваша нагадує хачапурі, тільки готується всього за 15 хвилин. Чоловік випрошує 7 днів на тиждень

Коли хочеться з'їсти щось смачненьке, але не хочеться витрачати на приготування страви багато часу, спробуйте цей лінивий хачапурі з лаваша. Готується дуже легко, а результат вас здивує.

Лаваш – універсальний продукт, який можна їсти як самостійно, так і готувати з нього різноманітні страви. Чого тільки не вигадують! І рулетики, ліниві штруделі, різні запіканки та інше. З лаваша можна готувати і десерти, і закуски, і навіть пироги. Ми ж пропонуємо до вашої уваги страву, яка вас точно здивує. Вона дуже проста, але дуже смачна, ніжна і соковита. Такий пиріг з лаваша сподобається і дорослим і дітям.

Необхідні інгредієнти:

  • лаваш – 200 г;
  • яйця – 3 шт;
  • молоко – 150 мл;
  • твердий сир – 200 г:
  • кисломолочний сир – 100 г;
  • сіль і зелень за смаком.

Спосіб приготування:

У великій мисці змішайте 3 яйця, дрібку солі, молоко і кисломолочний сир. Збивати масу не потрібно, лише перемішати до однорідності. Зверніть увагу, що солі треба додати зовсім трішки, адже в рецепті багато твердого сиру, який сам по собі є солоним.  У готову суміш додаємо твердий сир, натертий на крупну тертку. Можна використовувати будь-який сир, який вам подобається. Найкраще підійде сулугуні і голандський сир. У яєчно-сирну суміш додаємо зелень, яка вам найбільше подобається. Підійде петрушка і кріп.

Лінивий хачапурі з лаваша за 15 хвилин

Беремо невеличку форму і ріжемо лаваш так, щоб він повністю покрив дно форми. Формуємо страву у вигляді шарів. Першим йде лаваш, на нього викладаємо шар начинки, накриваємо лавашем і знову викладаємо шар начинки.

Лінивий хачапурі з лаваша за 15 хвилин

Останнім шаром має бути лаваш, який треба щедро посипати натертим сиром.

Випікаємо страву у розігрітій духовці 20-25 хвилин при температурі 180 градусів до готовності. Після випікання пирогу треба трішки постояти і охолонути. Тільки тоді можна їсти лінивий хачапурі з сиром. Страва виходить дуже ніжною всередині і зі хрумкою скоринкою зверху.

Лінивий хачапурі з лаваша за 15 хвилин

Такий пиріг смачний і в теплому вигляді і в холодному. Ідеально смакує до перших страв і до ранкової кави.