Шашлик в духовці. Рецепт ідеального маринаду, щоб м’ясо було “з димком” і супер соковите. Реально дуже смачно

Шашлик в духовці може бути таким же смачним, як і на природі. М'ясо з димком без шампурів та багаття за цим рецептом вийде ідеальним і дуже соковитим.

Свинячий шашлик в духовці готується в томатному маринаді, який надає м’ясу надзвичайного аромату та м’якості. Таких соковитих і ніжних шашликів ви ще не куштували.

Необхідні інгредієнти:

  • свинячий ошийок – 2 кг;
  • помідори у власному соку – 200 гр;
  • ріпчаста цибуля – 4 шт;
  • сіль – 4 ч.л;
  • чорний мелений перець – 0,5 ч.л;
  • дерев’яні шпажки.

Спосіб приготування:

Свиняче м’ясо промиваємо і нарізаємо на великі шматки, але трохи менше, ніж на класичний шашлик на вогні. Цибулю очищуємо, ріжемо напівкільцями. В окремій мисці присипаємо цибулю двома ложками солі та віджимаємо руками до утворення соку.

Шашлик в духовці. Рецепт ідеального маринаду
Шашлик в духовці. Рецепт ідеального маринаду

Додаємо до цибулі м’ясо, солимо його, перчимо і виливаємо томатний соус. Добре все перемішуємо. Маринувати м’ясо на шашлик треба не менше 4 годин. Краще за все залишати його на ніч в холодильнику.

Шашлик в духовці. Рецепт ідеального маринаду
Шашлик в духовці. Рецепт ідеального маринаду

Щоб при випіканні м’ясо не торкалося дна форми, на неї можна викласти овочеву подушку з картоплі та цибулі, яку також треба приправити за смаком.

Дерев’яні шпажки замочуємо у воді, щоб вони не підгоріли під час приготування. На мокрі шпажки по черзі нанизуємо шматочки м’яса з цибулею. Обов’язково залишайте невеличкий проміжок між шматками.

Шпажки покладіть над деком так, щоб м’ясо не торкалося дна. Духовку розігрійте до 180-200 градусів і відправте випікатися шашлик на 20 хвилин, потім переверніть на непросмажену сторону і готуйте ще 10 хвилин.

Шашлик в духовці. Рецепт ідеального маринаду
Шашлик в духовці. Рецепт ідеального маринаду

Поки м’ясо запікається, можна приготувати мариновану цибулю та соуси до м’яса. Виходить дуже смачний домашній шашлик у духовці, який добре поєднується з лавашем та овочами.

Спосіб маринування з томатами підійде для приготування шашликів не тільки зі свинини, а й будь-якого іншого м’яса. За бажанням можна також додати для аромату готові спеції для шашлику.

Популярне

Схожі статті

Стомилася від багаторічної самотності: 55-річна Надія Матвєєва знайшла щастя з молодим коханим, якому 35

Надія Матвєєва відома всім як ведуча телепрограм «Все буде добре», «Все буде смачно» та інших. Протягом багатьох років вона давала глядачам корисні поради. А що ж відбувається в її особистому житті?

Надя Дорофєєва не може стримати сліз, коли пригадує участь у “Шансі”: чим розчулила дівчина Кузьму Скрябіна

У кожного українського артиста є своя історія стосунків із Кузьмою Скрябіним. Не залишилася осторонь і Надя Дорофєєва, пригадавши, як співпрацювала з музикантом у шоу "Шанс".

“Артист ніколи не буде до цього готовий”: Катерина Кухар “прийняла естафету” від Шоптенко і отримала травму

Олена Шоптенко травмувала колінні зв'язки, тоді як Катерина Кухар розповіла про надрив м'язів. Обидві знаменитості поділилися, як почуваються після професійних травм.