Кефір, 1 яйце та 15 хвилин: такі пончики тануть в роті. Не дарма цей рецепт – хіт. Тісто як пух не вбирає олію

Коли хочеться солоденького, а витрачати багато часу на випічку не хочеться, спробуйте приготувати ці пончики. Рецепт максимально простий, а на приготування піде всього 15 хвилин.

Пончики – це круглі пиріжечки, які смажаться у фритюрі. Найчастіше їх роблять на дріжджовому тісті. Та цей процес займає немало часу. Якщо вам дуже захотілося смачних пончиків, а витрачати багато часу на приготування ви не бажаєте, спробуйте приготувати цей смаколик за нашим рецептом. Рецепт дуже простий, швидкий в приготуванні, а результат вас приємно здивує. Пончики готуються всього 15 хвилин, з врахуванням смаження. При цьому інгредієнти для цього смаколика дуже прості і є у кожного вдома.

Необхідні інгредієнти:

  • кефір – 200 мл;
  • цукор – 100 гр;
  • яйце – 1 шт;
  • вершкове масло – 50 гр;
  • розпушувач – 1 ч.л;
  • сіль – дрібка
  • борошно – 400 г.

Спосіб приготування:

Всі продукти мають бути кімнатної температури, а вершкове масло потрібно розтопити. У велику миску виливаємо кефір, додаємо цукор, сіль, яйце, вершкове масло і розпушувач. Ретельно перемішуємо. У рідку основу додаємо просіяне борошно і плавно замішуємо тісто. Тісто має бути дуже м’яким, не забите борошном.

Ніжні пончики на кефірі без дріжджів за 15 хвилин
Ніжні пончики на кефірі без дріжджів за 15 хвилин

Викладаємо тісто на рівну поверхню припилену борошном. Руками, або качалкою розкачуємо тісто до товщини 1,5 см.  Склянкою видавлюємо круглі пончики і маленькою чарочкою або іншим девайсом робимо в середині отвір, щоб вийшли класичні пончики.

Ніжні пончики на кефірі без дріжджів
Ніжні пончики на кефірі без дріжджів за 15 хвилин

Смажити пончики треба у великій кількості олії. Олію добре розігріваємо перед смаженням. Пончики мають бурліти в олії.

Готові пончики викладаємо на паперову серветку, щоб прибрати зайвий жир. За бажанням, можна притрусити зверху цукровою пудрою.

Ніжні пончики на кефірі без дріжджів за 15 хвилин
Ніжні пончики на кефірі без дріжджів за 15 хвилин

Пончики виходять дуже пишними, пористими, ніжними всередині і в міру солодкими. Ці пончики не хочеться їсти з джемом, медом, чи іншими топінгами, адже вони є повністю самостійною стравою. Такі пончики будуть обожнювати ваші рідні. Це не лише смачний десерт, а й гарне доповнення до ранкової кави.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Без нього чай пити не можемо. Найкращий десерт: пишний і ніжний бісквіт. Навіть розпушувача не треба

Пишний і повітряний бісквіт із рум'яною скоринкою - найочікуваніший десерт для сімейного чаювання. Вам для його приготування навіть не знадобиться розпушувач. Випічка вийде з першого з першого разу.

Ектор Хіменес-Браво особливо не заморочується: робить на паски глазур із 2 інгредієнтів. Каже – ідеальна

Ектор Хіменес-Браво поганого не порадить. На цей раз шеф-кухар вирішив поділитися з українцями рецептом ідеальної глазурі для пасок. Готується зі згущеного та сухого молока.

Мій ходовий суп. Я готую його 3 рази на тиждень, а просять ще! Дуже смачний супчик з сирними кульками

Суп з сирними кульками з задоволенням будуть їсти і дорослі і діти. Він виходить наваристим і має яскравий смак. Готується цей суп досить просто та швидко.