Кефір, 1 яйце і лаваш: неймовірно простий лінивий хачапурі, всього за 15 хвилин гора смакоти у вас на тарілці

Хто ж не любить страви з великою кількістю ніжного сиру, що тягнеться! Приготувавши лінивий хачапурі за цим рецептом, ваші рідні проситимуть його готувати 7 днів на тиждень.

Про грузинський хачапурі мабуть чули всі. Та не всі люблять його готувати, адже це займає багато часу, а страва досить вибаглива. Та є багато альтернативних варіантів приготування цієї страви. Лінивий хачапурі за нашим рецептом точно вийде у кожної господині. Для приготування цієї страви потрібні прості інгредієнти і зовсім трішки часу.

Необхідні інгредієнти:

  • тонкий лаваш – 2-3 листа;
  • твердий сир – 200 гр;
  • 1 велике, або 2 маленький яйця;
  • кефір – 600 мл;
  • бринза – 700 гр;
  • зелень – 1 пучок;
  • рослинна олія – 2 ст.л

Спосіб приготування:

У великій мисці змішує яйця і кефір. 1 лист лаваша ріжемо на невеличкі кубики і закидаємо у яєчно-кефірну суміш.

Рецепт лінового хачапурі з лаваша
Рецепт лінового хачапурі з лаваша

Сюди ж натираємо на крупній тертці 700 грам бринзи. Бринзу можна замінити на кисломолочний сир, вийде не менш апетитно. Також додаємо нарізану зелень. Найкраще підійде кріп та петрушка. Якщо замість бринзи, ви будете використовувати кисломолочний сир, то не забудьте суміш посолити. Бринза має солоний смак, а ось кисломолочний сир – нейтральний смак, тому потрібна додаткова сіль у рецепті.

Формуємо пиріг-хачапурі. Форму змащуємо рослинною олією. Цілий лист лавашу розкладаємо на форму так, щоб він повністю покрив всі стінки.Якщо лаваш не покриває всі стінки, з іншого лаваша вирізаємо бортики.

Рецепт лінового хачапурі з лаваша
Рецепт лінового хачапурі з лаваша

На лаваш натираємо твердий сир, формуючи перший шар. Далі викладаємо раніше приготовлену суміш з яєць, кефіру, лаваша та бринзи.

Накриваємо начинку стінками лаваша. Потрібно повністю закрити пиріг. Зверху пиріг варто змастити жовтком для формування красивої золотавої скоринки. Випікаємо в духовці при температурі 180 градусів 25-30 хвилин.

Після випічки пирогу потрібно дати трішки охолонути, тоді він буде добре різатися.

Рецепт лінового хачапурі з лаваша
Рецепт лінового хачапурі з лаваша

Смачний цей пиріг саме в теплому та гарячому вигляді, коли сир тягнеться. Цей лінивий хачапурі можна розігрівати в мікрохвильовці після охолодження, буде не менш смачно. Страва ідеально підходить, як доповнення до перший страв, або в самостійному вигляді до чаю, чи кави.

Схожі статті

Рецепт випросила у кухаря в грецькому ресторані. Виходить дуже незвично і смачно: голубці у новому втіленні

Голубці знайомі та звичні всім нам. Здається, ця абсолютно звичайна страва вже нічим не може здивувати. Сьогодні ми підготували рецепт, який покаже голубці з нового, незвичного та пікантного боку.

Сир, який я покладу у великодній кошик: готую сама і дуже просто. Смачнішого для мене взагалі не існує

Сир люблять усі, але найчастіше ми його купуємо, побоюючись готувати самостійно. Виявляється, приготувати його в домашніх умовах досить просто та недовго. Саме такий рецепт ми сьогодні і підготували.

Картопляне пюре смачніше, ніж у ресторані: все завдяки лише одному секретному інгредієнту. Моя імпровізація

Картопляне пюре - найпростіша класична страва. Усі ми добре її знаємо, жодне застілля без неї не обходиться. Сьогодні ми підготували рецепт, який відкриє пюре по-новому, завдяки одному інгредієнту.