Зупинитись буде важко: смажені пиріжки за 20 хвилин, соковиті і повітряні. Рецепт вдалого тіста на кефірі

Смажені пиріжки – можливо не найкорисніша страва, але дуже смачна. Інколи можна побалувати себе цим смаколиком, тим більше, що приготувати пиріжки дуже легко.

Смажені пиріжки – страва, яку дуже полюбляють українці. Кожна господиня має свій рецепт цієї страви. Хтось готує тісто для пиріжків з дріжджами, хто на молоці. Та якщо ви не бажаєте довго “гратися” з тістом, спробуйте рецепт смажених пиріжків на кефірі. Вони готуються дуже швидко і просто, а результат вас приємно здивує.

Необхідні інгредієнти:

  • кефір – 500 мл;
  • цукор – 2 ч.л;
  • сіль – 1 ч.л;
  • яйце – 1 шт;
  • рослинна олія – 2 ст.л;
  • сода – 1 ч.л;
  • борошно пшеничне – 800 гр.

Спосіб приготування:

У великій ємності змішайте кефір, сіль, цукор, олію та яйце. В отриману суміш поступово вводимо половину підготовленого просіяного пшеничного борошна, швидко перемішуючи лопаткою. В іншу частину борошна додаємо соду і лише після цього додаємо його в тісто. Замішуємо тісто руками. Воно має вийти дуже м’яким та еластичним і зовсім не липнути до рук.

Смажені пиріжки за 20 хвилин, соковиті і повітряні
Смажені пиріжки за 20 хвилин, соковиті і повітряні

Готове тісто залишаємо відпочити на 10-15 хвилин. Накриваємо його рушником або харчовою плівкою.

Поки тісто відпочиває, можете зайнятися приготуванням начинки. Тісто є абсолютно універсальним, тож можна обрати як солодку, так і солону начинку. Одні з найрозповсюдженіших варіантів начинок – м’ясний фарш, гриби, тушкована капуста, картопля, а з солодких – фруктовий джем.

При формуванні пиріжків, змащуйте руки рослинною олією. Пиріжки можна робити будь-якої форми: круглі, видовжені і пласкі. Смажити такі пиріжки потрібно у великій кількості олії, яку попередньо треба добре розігріти. Смажені пиріжки викладайте на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир.

Смажені пиріжки за 20 хвилин, соковиті і повітряні
Смажені пиріжки за 20 хвилин, соковиті і повітряні

Тісто за цим рецептом виходить дуже смачним. Зовні воно має хрумку скоринку, а всередині – дуже пористе, м’яке і ніжне. Крім того, готове тісто не має запаху соди.

Приготуйте смажені пиріжки по нашому рецепту і ви будете вражені, наскільки такий простий рецепт виходить вдалим і смачним.

Популярне

Схожі статті

Такий смачний оселедець можна їсти навіть без хліба: кладу рибку в цей пряний маринад і забуваю на 3 дні

Оселедець за цим рецептом виходить дуже смачним, пряним і малосольним. Засоліть рибку вдома один раз і ви більше не будете купувати солону рибу в магазині.

Історія кохання була красивою і тривалою, але йому набридло: як Дан Балан відрікся від ефектної Тіни Кароль

Відому українську співачку свого часу підозрювали у романі з колегою Даном Баланом. Чи дійсно вони були разом, дізнатись важко. Втім, чоловік відрікся від артистки.

Ну просто тане в роті: мій фірмовий тортик із шоколадних млинців і вершкового крему! Без духовки та желатину

Ніжний, смачний та красивий у розрізі — млинцевий торт із вершковим кремом. Порадуйте домашніх новим десертом, який стане улюбленим у вашому арсеналі.