Тепер з печінки це мій улюблений рецепт: печінкові котлети з манкою. Дуже пишні, просто тануть у роті

Печінка – дуже корисний продукт, та не всі його люблять. Спробуйте приготувати цей продукт по нашому рецепту. Печінкові котлети сподобаються навіть тим, хто не дуже полюбляє печінку.

Печінка – дуже смачний продукт, та не всі господині вміють готувати її правильно. У декого вона виходить сухою, у когось – тверда і несмачна. Та є один унікальний рецепт, який дуже простий, але дуже вдалий. Печінкові котлети по цьому рецепту виходять дуже смачними.

Необхідні інгредієнти:

  • печінка – 400 г;
  • манна крупа – 1 ст.л;
  • цибуля – 1 шт;
  • морква – 1 шт;
  • яйця – 1 шт;
  • сіль, перець за смаком;
  • рослинна олія для смаження.

Спосіб приготування:

Для цього рецепту краще використовувати курячу печінку. З нею смак котлет буде найбільш ніжним. Та можна використати і будь-яку іншу печінку. У велику ємність висипаємо печінку, додаємо яйце, манку і збиваємо це все погружним блендером. Також печінку можна потрібнити за допомогою м’ясорубки.

Після цього суміш накриваємо і залишаємо на 10-15 хвилин, щоб манка набухла. Тим часом 1 середню морквину натираємо на дрібній тертці. 1 середню цибулину дрібно нарізаємо. Олію і моркву обсмажуємо на пательні на рослинній олії до м’ягкості. Засмажку з цибулі і морки перекидаємо у перемелену печінку. Додаємо сіль, перець і добре перемішуємо.

Ніжні і пишні печінкові котлети з манною крупою
Ніжні і пишні печінкові котлети з манною крупою

Виходить досить рідкий “фарш” схожий на тісто для оладок.

Смажемо котлетки-оладки на розпеченій пательні з невеликою кількістю олії. Смажити потрібно на невеликому вогні, щоб оладки добре пропікалися. Під час смаження котлетки-оладки підіймуться і стануть пишними.

Ніжні і пишні печінкові котлети з манною крупою
Ніжні і пишні печінкові котлети з манною крупою

Викладаємо готову страву на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир.

Готові котлетки виходять дуже ніжними і буквально тають в роті. Їх смачно їсти і в чистому вигляді, а також з часниковим соусом.

Для приготування соусу в однакових пропорціях змішайте майонез і сметану, додайте зубчик часнику, мелений перець і за бажанням гілочку кропу.

Ця страва сподобається не лише любителям печінки, а всім любителям смачно поїсти.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Навіть стіл борошном не забруднила. Найпростіше і найшвидше печиво: смачне, розсипчасте. Тісто на кефірі

Печиво - це смачний десерт, який прикрашає будь-який стіл і додає затишку в будь-який вечір. Сьогодні ми підготували простий і швидкий рецепт на кефірі, після якого навіть стіл залишиться чистим.

Готую так вже багато років: замість набридлих котлет – “Царські пальчики”. Ми всі 17 штук одразу з’їли

Звичайні котлети - це дуже проста і смачна страва, але навіть вони часом набридають. На щастя, існує чудова альтернатива, яка сподобається кожному. Саме такий рецепт ми сьогодні і підготували.

Ідеальна маринована цибуля без оцту. Навіть у вінегрет додаю: тепер за тиждень легко літрова банка “улітає”

Багато хто не любить запаху свіжої цибулі, тому уникає її додавання в салат. Натомість є чудовий вихід отримати вітамінізований заряд без неприємного аромату. Треба цибулю замаринувати.