Накладанець – бутерброд українською, а як правильно готувати цю популярну страву знають одиниці: рецепт

Бутерброд є однією з найпопулярніших страв, які готували та продовжують готувати мільярди людей. Розповідаємо, як приготувати перекус правильно. Ідеальний рецепт смачної закуски

На сьогодні у світі існує без перебільшення мільйон рецептів бутербродів і сендвічів. Української популярна страва називається “накладанець”, втім не всі знають, як правильно готувати рідну версію міжнародної страви. Так, відомий кулінар і зірка “МастерШефу” Євген Клопотенко поділився ідеальним рецептом українського бутерброда.

Такий перекус легко можна взяти з собою на роботу, спакувати дитині до школи, взяти з собою у дорогу абощо. Для класичного бутерброда потрібен лише хліб, масло, ковбаса та сир. Клопотенко ж пропонує додати української душі в страву – доповнити накладанець вареним буряком.

Інгредієнти:

  • Один буряк;
  • Хліб гречаний або житній;
  • Декілька слайсів курячої грудки;
  • Декілька слайсів твердого сиру;
  • ⅓ чайної ложки зерен кмину;
  • Півтори столової ложки французької гірчиці;
  • 2 столові ложки винного оцту (6%);
  • Зубчик часнику;
  • 100 мілілітрів води;

Спосіб приготування:

Перш за все потрібно приготувати найголовніший інгредієнт усієї страви – буряк. Для цього відваріть його або запечіть і дайте охолонути. Далі потрібно замаринувати овоч. Для цього змішайте оцет з часником і 100 мілілітрами води та залиште в суміші буряк, нарізаний слайсами. Маринуйте овоч пів години.

Тепер приготуйте хліб. Для цього наріжте його скибочками та підсмажте бажану кількість на сухій пательні. Обдайте хліб до золотавої скоринки з обох сторін.

Приготуйте хліб для українського накладанця
Приготуйте хліб для українського накладанця

Коли всі інгредієнти для бутерброда готові, почніть його збирати. Євген Клопотенко зазначає, що можна готувати його як сендвіч – закривати шматочками хліба з двох сторін. Втім, робіть все на власний смак і розсуд. Отже, почніть складати накладанець зі змащування хлібних грінок. Зсередини намастіть їх гірчицею. Далі покладіть бажану кількість сиру, декілька слайсів буряку та грудинку. Зверху посипте все кмином.

Складіть бутерброд з буряком і курячою грудкою
Складіть бутерброд з буряком і курячою грудкою

Подавайте до столу як доповнення до основної страви або ж як самостійний перекус. Такий накладанець є дуже ситним і неймовірно смачним.

Популярне

Схожі статті

“Чоловіка тобі багатого”: Ксенія Мішина в латексі дала пораду всім жінкам, які і самі можуть розбагатіти

Ксенія Мішина продемонструвала кадри з нової фотосесії. Окрім того, знаменитість поділилась роздумами стосовно фрази, яку вона чула багато разів.

Таємнича Клавдія Петрівна показалася на концерті в Артема Пивоварова та в його кліпі: як виглядає співачка

Зірка TikTok Клавдія Петрівна здобула шалену популярність, оскільки записує пісні й знімає кліпи, не показуючи свого обличчя. До ажіотажу довкола особи виконавиці доклав руку й Артем Пивоваров.

З простого хека за 15 хвилин готую смачну страву як у ресторані: навіть сковороду мити не треба. Це вау

З будь-якої простої і недорогої риби можна приготувати якісну страву ресторанного рівня, яка здивує всіх вишуканим смаком. Спробуйте приготувати хек з томатами на сковороді.