Пухнасті оладки без дріжджів: рецепт на мільйон, простіше і смачніше ви не знайдете. Мій секрет пишних оладок

За цим рецептом оладки виходять завжди супер пишні та повітряні, вони такими залишаються навіть коли охолонуть. Проста страва, яка має свої секрети.

Класичні пишні оладки на кефірі без дріжджів зможе легко зробити навіть початківець. На це не потрібно багато часу, а інгредієнти для них знайдуться вдома у багатьох. Доповнити страву можна сметаною, варенням, згущеним молоком або іншими улюбленими топінгами. До вашої уваги простий та швидкий рецепт на сніданок з дешевих продуктів.

Необхідні інгредієнти:

  • кефір – 1 стак;
  • борошно – 150 гр;
  • курячі яйця – 1 шт;
  • цукор – 1 ст.л;
  • сіль – 0,5 ч.л;
  • сода харчова – 0,5 ч.л;
  • рослинна олія для смаження – 3 ст.л.

Спосіб приготування:

Перед тим як готувати класичні оладки на кефірі, підготуйте усі необхідні інгредієнти. Кефір та яйця потрібно вийняти з холодильника заздалегідь, вони мають бути кімнатної температури. Це сприяє хорошому підйому тіста та отриманнюю пишних оладок. Для особливого аромату в тісто на оладки можна додати дрібку ваніліну.

Вбиваємо в глибоку миску яйце. Додаємо сіль, добре збиваємо вінчиком до однорідності суміші. Вливаємо теплий кефір, додаємо цукор, перемішуємо до розчинення цукру.

Пухнасті оладки без дріжджів: рецепт на мільйон
Пухнасті оладки без дріжджів: рецепт на мільйон

Борошно просіюємо через сито, з’єднуємо з содою, перемішуємо і частинами всипаємо в миску з рідиною, ретельно перемішуючи ложкою або вінчиком, щоб прибрати грудочки. Борошна може піти трохи менше чи більше, потрібно орієнтуватися за консистенцією тіста. Воно має вийти як сметана. Коли тісто готове, залишаємо його відпочити на 20 хвилин при кімнатній температурі.

Пухнасті оладки без дріжджів: рецепт на мільйон
Пухнасті оладки без дріжджів: рецепт на мільйон

Розігріваємо сковороду з олією і викладаємо тісто столовою ложкою на сковороду приблизно однакового об’єму, щоб оладки вийшли однакові за розміром і красиві. Смажимо оладки спочатку з одного боку, поки тісто зверху не схопиться і з’являться бульбашки на помірному вогні приблизно хвилини 2-3. Потім перевертаємо і смажимо до рум’яності.

Пухнасті оладки без дріжджів: рецепт на мільйон
Пухнасті оладки без дріжджів: рецепт на мільйон

Пишні оладки смачно куштувати з чаєм та топінгами – сметана, джем, мед, згущене молоко.

Схожі статті

За пів року до розлучення Волошин подарував Трінчер елітний Порш за 70 тисяч доларів: чи забрав авто назад

Роман Анни Трінчер з Олександром Волошиним був не довгим, але дуже яскравим. Пара рік зустрічалася, потім ще рік жила в шлюбі й врешті розлучилася. Дізнаймося, як зірки ділили майно.

Смачно та корисно: коли потрібно швидко нагодувати домашніх, готую ліниві вареники. Ще жоден не розварився!

Приготуємо ліниві вареники, які нагадають смак дитинства. М'які, ніжні, гарно тримають форму, а головне — не розваряться в процесі варіння. Спробуйте!

34-річний Тарас Цимбалюк не вгадав розмір каблучки: куди кохана Світлана Готочкіна вдягнула подарунок

Тарас Цимбалюк обожнює свою кохану й час від часу воліє радувати Світлану Готочкіну різноманітними подаруночками. От тільки одна біда – вже друга каблучка не влаштувала білявку.