Ніжність, як вона є: смачна закуска з баклажанів за фірмовим рецептом зірки “МастерШефу” Євгена Клопотенка

Відомий український кулінар і ресторатор Євген Клопотенко поділився простим рецептом смачної намазки з баклажанів. Готується за 5 хвилин, смакує весь вечір

Підсмажені на пательні або грилі скибочки хліба чудово смакуватимуть із ніжною намазкою. Таке доповнення до випічки може стати ідеальним перекусом або ж додатковою закускою до основної страви. Намазка з баклажанів за фірмовим рецептом популярного українського ресторатора та кулінара Євгена Клопотенка точно сподобається всім любителям подібних смаколиків.

Знаменитість запевняє, що баклажани можна сміливо назвати найпопулярнішими літніми овочами. Крім того, впевнений Євген Клопотенко, їхня ідеальність полягає в універсальності – існує безліч методів приготування цих плодів, а також вони чудово поєднуються з іншими продуктами. Тож, берімося до справи!

Інгредієнти:

  • 600 грамів баклажанів;
  • 10 грамів перцю чилі;
  • 10 грамів листя естрагону;
  • 100 грамів крем-сиру;
  • 2 столові ложки оливкової олії;
  • Сіль – на смак.

Спосіб приготування:

Перш за все потрібно приготувати кабачки. Для намазки потрібно використовувати запечені овочі, тому увімкніть розігріватись духовку до 200 градусів. Тим часом помийте необхідну кількість баклажанів і розріжте їх навпіл. Видаліть верхівки овочів, а ось шкірку залиште – про неї потурбуєтесь пізніше. Викладіть баклажани на деко та полийте двома столовими ложками олії. Поставте в розігріту духовку та випікайте 25 хвилин.

Приготуйте кабачки та випікайте їх у духовці
Приготуйте кабачки та випікайте їх у духовці

Дістаньте запечені овочі з духовки та залиште їх на столі, аби вони охолонули. Після цього обережно зніміть шкірку з баклажанів – із запечених плодів вона зніматиметься набагато легше. Помийте перець та естрагон. У чашку блендера покладіть запечений овоч, додайте крем-сир, перець чилі та естрагон, підсоліть на власний смак і перебийте. Подавайте з підсушеним хлібом.

Перебийте всі інгредієнти за допомогою блендера
Перебийте всі інгредієнти за допомогою блендера

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Як зараз виглядає Алла Мазур, яку всі пам’ятають зіркою ТСН з каштановим каре: легенда телебачення змінилася

Усі ми знаємо Аллу Мазур, багато хто запам'ятав її з каштановим каре. Але як зараз виглядає легендарна ведуча ТСН, як і чому змінився її образ. Сьогодні ми розповімо саме про ці зміни її зовнішності.

Можна готувати хоч щодня. Дуже просто, швидко, але як же смачно: пишний пиріг із лохиною в мультиварці

Усім ми любимо випічку, без неї важко уявити затишний вечір. Але ж її можна приготувати дуже просто, достатньо лише мультиварки. Сьогодні ми підготували рецепт пишного та ніжного пирога з лохиною.

Донька Романа Сасанчина спить взута у чоботи: дружина переможця “Голосу” сказала – щоб гарно носились

Відомий український артист Роман Сасанчин разом із дружиною Іванною виховують спільну доньку. Виявилось, що насправді дівчинка спить, взута в чоботи.