Баклажани смачніші за м’ясо. Ніхто не вірить, що я готую їх так просто! Улюблений рецепт смачної вечері

Баклажани – дуже смачний овоч, та не всі вміють смачно його готувати. Спробуйте приготувати баклажани за цим рецептом і він стане вашим улюбленим.

Баклажан дуже корисний овоч, який має неймовірні смакові властивості. Баклажан настільки універсальний, що з нього можна готувати будь-що: від супів і консервації, до рулетиків, запіканок і салатів.

Пропонуємо спробувати рецепт баклажанів по-французьки. Страва виходить настільки смачна і “нарядна”, що її можна їсти не лише на сімейній вечері, а й подати на святковий стіл. На відміну від багатьох овочевих страв, баклажани по-французьки мають дуже яскравий і багатий смак. Пікантність часнику, ніжність розпеченого сиру, соковитість помідорів – все це формує неймовірну гаму смаку цієї страви.

Необхідні інгредієнти:

  • баклажани – 2-3 шт
  • помідори – 2 шт
  • сир твердий  – 200 г
  • майонез – 100 г
  • рослинна олія – 3 сл.л
  • часник –  2-3 зубчики
  • сіль та перець за смаком
  • прованські трави – 1 ст л. без гірки.

Спосіб приготування:

Баклажани нарізаємо вздовж. Товщина шматочки – 5-6 мм. Викладаємо баклажани на деко застелене пергаментом.

Ніжні і соковиті баклажани-по французьки під сирною скоринкою
Ніжні і соковиті баклажани-по французьки під сирною скоринкою

2 великі, стиглі помідори нарізаємо тонкими напівкільцями. Твердий сир натираємо на дрібній тертці. В окремій посудині змішуємо рослинну олію, прованські трави і видавлюємо часник та добре перемішуємо. Змащуємо ароматною олією підготовлені пласти баклажанів. Зверху щедро солимо та перчимо баклажани. Після цього на підготовлені баклажани викладаємо шматочки помідорів та натертий сир. Зверху на сирі робим сіточку з майонезу.

Ніжні і соковиті баклажани-по французьки під сирною скоринкою
Ніжні і соковиті баклажани-по французьки під сирною скоринкою

Випікаємо баклажани при температурі 180 градусів 15-20 хвилин. Вони мають добре пропектися, а сир зарум’янитися.

Ніжні і соковиті баклажани-по французьки під сирною скоринкою
Ніжні і соковиті баклажани-по французьки під сирною скоринкою

Баклажани за цим рецептом виходять дуже ніжними, соковитими і мають яскравий смак. Вони дійсно смачніші м’яса і сподобаються навіть тим, хто вважає, що не любить цей овоч.

Баклажани по-французьки можна подавати в якості гарніру до м’яса або як доповнення до овочевого салату. Смакує ця страва й без будь-якого доповнення, адже вона багатогранна і яскрава.

Схожі статті

Шоколадно-морквяний торт без борошна, цукру, масла: мій кумир, коли сиджу на дієті, а солоденького хочеться

У світі кулінарії завжди є місце для інновацій та творчості, особливо коли йдеться про створення страв, які поєднують у собі смак та користь для здоров'я.

Спекла ароматні трубочки з повидлом і закохалась! Розсипчасте печиво роблю за хвилини та з різними начинками

Просте та смачне печиво – трубочки з повидлом, що просто тануть у роті. Це саме той варіант, коли потрібно швидко приготувати щось солоденьке до чашки чаю.

Хоч на сніданок, хоч у ланч-бокс: поживні та смачні овочеві млинці. Так просто й легко я ще не готувала!

У світі кулінарії існують страви, які не лише задовольняють наші смакові пристрасті, але й стають відмінним варіантом для ситного та поживного сніданку чи перекусу.