Літній салат “Хіт сезону”: найсмачніший салат з баклажанів. Рецепт, який чоловік просить 7 днів на тиждень

Далеко не всі полюбляють специфічний смак баклажану. Та сьогодні ми радимо вам спробувати його у вигляді літнього салату разом з помідорами та солодким перцем, що нададуть пікантності страві.

Цей легкий салат готується за 10 хвилин, проте страва виходить ситною, пікантною та красивою, а свіжі овочі роблять її надзвичайно корисною. Багатий на клітковину баклажан стане незамінним джерелом вітамінів на вашому столі. Рецепт надзвичайно простий. Ловіть!

Інгредієнти:

  • Баклажани – 2 шт.
  • Солодкий перець – 2 шт.
  • Помідори – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 1 – 2 зуб.
  • Петрушка, кріп
  • Сіль, перець, паприка за смаком

Перш ніж приступити до приготування, спочатку розкажемо як вибрати смачний баклажан в магазині чи на ринку. Він повинен бути якомога темніший, глянцевий та легкий. Чим легший баклажан, тим менше у ньому насіння, а відповідно менше гіркоти.

Баклажани очищуємо, проте не повністю, залишивши маленькі смужки шкірки для збереження форми овоча при обсмажуванні. Нарізаємо на кусочки середнього розміру.

Нарізка баклажану
Нарізка баклажану

Солимо і обсмажуємо на сковорідці при закритій кришці з додаванням 2-3-х столових ложок олії до золотистої скоринки. Відставляємо.

Очищуємо болгарський перець та нарізаємо на кусочки середнього розміру.

Нарізка болгарського перцю
Нарізка болгарського перцю

Моркву натираємо на великій терці, цибулю нарізаємо півкільцями. Цибулю, моркву та перець обсмажуємо на сковорідці до м’якості. Не забуваємо посолити овочі. Коли вони приготуються, додаємо до них наші баклажани, а також помідори, розрізані на кусочки середнього розміру, нарізаний тоненько часник та порізану зелень. Вимикаємо плиту та ще раз все гарно перемішуємо.

Салат з баклажанів
Салат з баклажанів

Страва готова. Її можна куштувати як холодною, так і гарячою. Приємного!

Схожі статті

Нереально смачний пиріг з сирною начинкою і курагою: забудьте про інші рецепти. Це найлегший тортик у світі

Дріжджовий пиріг із сиром та курагою виходить надзвичайно ароматним. Чаювання з такою здобою вийде ідеальним. А бесіда полине у правильне річище, адже смакота налаштує на приємний лад.

На замітку господиням! Випросила у кондитера рецепт ідеального бісквіта для тортів: тісто ніжне та повітряне

Секрет розкішного торта чи іншого десерту — ідеально пухкий бісквіт. З нашим рецептом бісквіт буде виходити з першого разу і не потрібно пробувати десятки рецептів. Спробуйте та переконайтеся.

Оля Полякова опублікувала неоднозначне фото з 19-річною донькою Машею: підписники бачать на світлині пару

Знаменита українська співачка Оля Полякова та її старша донька Марія знову опинилися під хвилею хейту прихильників. Причиною стало нове фото, яке привернуло увагу публіки.