Рецепт пишних та корисних оладок на кефірі в розрахунку на 1 яйце. Секретна фішка, яка робить тісто повітряним

Чи може ідеальний недільний сніданок обійтися без солодких пухкеньких оладочок? Думаю, ні. Багато людей полюбляють це просте блюдо, і недарма. Їх ніжний смак не залишає байдужим ні дорослих, ні дітей.

Чи не в кожної господині оладки виходять по-різному. Хтось замішує на сметані, хтось на кефірі, хтось на йогурті. Хтось додає дріжджі чи соду, а в когось вони і без цього смачні та пишні. Пропонуємо і ми свій рецепт цієї смакоти.

Інгредієнти:

  • Кефір – 250 мл.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор – 1-2 ст. л.
  • Сіль (дрібка)
  • Розпушувач – 1 ч.л. (або 0,5 ч.л. харчової соди)
  • Борошно – 220 г
  • Олія для смаження

Головний секрет у тому, що всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури, а кефір – взагалі теплим, тому перед змішуванням підігрійте його любим зручним способом, проте не перестарайтесь.

Розбийте в ємність одне яйце, влийте теплий кефір, цукор та перемішайте вінчиком чи виделкою. Далі поступово всипаємо борошно, перемішуємо. Тісто повинно вийти густим, але з ложки повинно капати. Вкінці додаємо розпушувач або соду і востаннє перемішуємо. Після цього мішати вже не потрібно, так як порушиться структура тіста і оладки вже не вийдуть такі пухкі.

Тісто на оладки
Тісто на оладки

Поки тісто трішки підходить за допомогою реакції соди, ми тим часом розігріваємо сковорідку з олією. Викладаємо по ложці тіста на сковорідку і смажимо до золотистої скоринки з обох боків. Сковорідку прикриваємо кришкою, але не до кінця. Смажити 1-2 хвилини.

Оладки вийшли пухкі і ніжні, як хмаринки. Смакувати це блюдо можна з варенням, медом, згущеним молоком, а хто не любить багато солодкого – підійде сметана чи фруктове пюре.

Оладки на кефірі
Оладки на кефірі

Схожі статті

Смачно та корисно: коли потрібно швидко нагодувати домашніх, готую ліниві вареники. Ще жоден не розварився!

Приготуємо ліниві вареники, які нагадають смак дитинства. М'які, ніжні, гарно тримають форму, а головне — не розваряться в процесі варіння. Спробуйте!

34-річний Тарас Цимбалюк не вгадав розмір каблучки: куди кохана Світлана Готочкіна вдягнула подарунок

Тарас Цимбалюк обожнює свою кохану й час від часу воліє радувати Світлану Готочкіну різноманітними подаруночками. От тільки одна біда – вже друга каблучка не влаштувала білявку.

Нереально смачний торт на сковороді: краще, ніж у кондитерських. Без духовки і чимось схожий на “Наполеон”

Рецепт торта на сковороді стане в нагоді господиням, які хочуть приготувати домашній десерт, але не мають у своєму розпорядженні духовку. Процес приготування простий та швидкий.