Улюблений рецепт котлет у духовці: всього один нюанс у фарші робить їх ніжніше і соковитіше за звичайні

Котлети без перебільшення можна назвати одним із найпопулярніших доповнень до страв. Як приготувати їх соковитими та смачними? Простий секрет від знавців

В одних такі котлети асоціюються зі шкільним минулим, в інших – з гостюванням у бабусі. Хай там як, але м’ясні кульки, запечені в духовці, завжди й у всіх виходили дуже смачними та соковитими. Багато господинь і господарів роками намагаються розсекретити, як кухарям вдається зробити котлети такими феноменально соковитими.

Особливих хитрощів тут немає, адже все геніальне – просто. Цю фразу точно чув кожен із нас. Річ у тім, що весь смак та соковитість котлет полягають у правильно підібраній пропорції фаршу. Цибуля додає соковитості, зайвий хліб – її забирає. Слід просто витримати баланс та вийдуть чудові м’ясні закуски. Отже, берімось до приготування!

Інгредієнти:

  • 800 грамів курячого філе;
  • 400 грамів цибулі звичайної;
  • 2 столові ложки соєвого соусу;
  • 300 грамів хліба;
  • 1 столова ложка вершків;
  • Панірувальні сухарі;
  • 150 грамів масла.

Спосіб приготування:

Наріжте куряче філе на середні кубики та додайте до м’яса соєвий соус. Накрийте посуд, в якому замаринували курку та залиште настоюватись на пів години. Тим часом масло наріжте на дрібні кубики та покладіть у морозилку, м’якуш хліба залийте вершками. Цибулю наріжте дрібно та обдайте на гарячій пательні з вершковим маслом. Довго смажити цибулю не треба, вона не має навіть змінити колір.

Обсмажте цибулю на пательні
Обсмажте цибулю на пательні

Подрібніть м’ясо ножем або ж пропустіть через блендер – фарш має вийти дуже дрібним. У фарш додайте вже холодну цибулю та невіджатий від вершків хліб. Вимісіть отриману м’ясну суміш до однорідності, декілька разів із силою вдарте об робочу поверхню. Покладіть у фарш заморожене масло та дуже швидко перемішайте. Покладіть отриманий фарш у холодильник на пів години.

Зробіть фарш на котлети
Зробіть фарш на котлети

Зліпіть з фаршу котлети, дуже швидко обваляйте їх у паніруванні та викладіть на деко, застелене фольгою та змащене олією. Перед випіканням котлети поставте у холодильник на 10 хвилин.  Готувати котлети треба поетапно – спершу швидко обсмажте їх до рум’яності на пательні, а потім помістіть у заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку 40 хвилин.

Популярне

Схожі статті

Надя Дорофєєва не може стримати сліз, коли пригадує участь у “Шансі”: чим розчулила дівчина Кузьму Скрябіна

У кожного українського артиста є своя історія стосунків із Кузьмою Скрябіним. Не залишилася осторонь і Надя Дорофєєва, пригадавши, як співпрацювала з музикантом у шоу "Шанс".

“Артист ніколи не буде до цього готовий”: Катерина Кухар “прийняла естафету” від Шоптенко і отримала травму

Олена Шоптенко травмувала колінні зв'язки, тоді як Катерина Кухар розповіла про надрив м'язів. Обидві знаменитості поділилися, як почуваються після професійних травм.

Таку вечерю можна подати на свято. Від цього рецепта неможливо відмовитися: картопля з часниковою заправкою

Усі ми любимо смажену картоплю. Це проста, але при цьому смачна і ситна страва. Сьогодні ми підготували рецепт незвичайної та пікантної картоплі з часниковою заправкою, який підійде навіть на свято.