Не рецепт, а золото! Знайшла, як приготувати вареники з полуницею: ідеальне тісто на кефірі, яке не рветься

Якщо ви не знаєте, що такого незвичайного приготувати з полуниці – ліпіть вареники! Це неймовірно смачна літня страва, яку просто неможливо зупинитися їсти.

Вареники – універсальна українська страва, яку можна приготувати з найрізноманітнішими начинками. В літній сезон хочеться, чогось легкого, фруктового, солоденького. Вареники з полуницею – ідеальний варіант для літнього обіду, чи вечері.

Цікаво, що у варениках можна експериментувати не лише з начинкою, а й з рецептом тіста. Хтось робить класичне тісто з води і борошна, хтось робить на молоці, а є ті, хто робить тісто на вареники з дріжджами. Спробуйте приготувати вареники з полуницею на кефірі. Особливістю такого тіста є те, що воно виходить дуже пухким і ніжним. В таких варениках не лише начинка є смачною, а саме тісто, а разом вони створюють неймовірний симбіоз смаку.

Необхідні інгредієнти:

тісто:

  • кефір – 250 г;
  • рослинна олія – 1 ст.л;
  • сіль – 1 дрібка
  • борошно – 350 г. + 50 г для припилювання столу;
  • сода харчова – пів чайної ложки.

Начинка:

  • полуниця – 400 г;
  • цукор – 100 г
  • крохмаль – 1 ч.л.

Спосіб приготування:

Для початку приготуємо тісто. У велику посудину виливаємо кефір, додаємо сіль та олію і перемішуємо. Окремо змішуємо просіяне борошно і соду. Поступово додаємо борошно у кефірну суміш і замішуємо м’яке і еластичне тісто.

Як приготувати вареники з полуницею
Як приготувати вареники з полуницею

Зверніть увагу, якщо кефір дуже рідкий, борошна може піти трішки більше ніж в рецепті. Тісто має вийти м’яким, еластичним і не липнути до рук. Готове тісто накриваємо харчовою плівкою і залишаємо відпочити на 15-20 хвилин.

В цей час підготовлюємо начинку. Полуницю треба добре помити, почистити від хвостиків. Якщо полуниця дрібна, залишаємо її цілою, якщо велика – ріжемо навпіл або четвертинками. В окремій посудині змішайте цукор і крохмаль. Крохмаль в цьому рецепті потрібен для того, щоб вібрати в себе полуничний сік. Так, начинка з тіста не буде витікати.

Формуємо вареники, а в цей час вже можна ставити каструлю для варки вареників з водою на вогонь. Стіл припиляємо борошно і ще раз добре обминаємо тісто. Розкачуємо тісто в пласт товщиною 3-5 мм. Вирізаємо кружечки спеціальною вирубкою або звичайною склянкою.

Як приготувати вареники з полуницею
Як приготувати вареники з полуницею

На кожну вареничку покладіть декілька шматочків полуниці і посипте цукрово-крохмальною сумішшю приблизно пів чайної ложки. Защіпіть вареники зручним для себе способом. Так потрібно зробити зі всіма вареничками.

Найкраще готувати такі вареники на пару. Навіть, якщо у вас немає пароварки – це не проблема. Можна використовувати металевий друшляк, чи іншу металеву конструкцію та встановлювати її поверх киплячої води.

Як приготувати вареники з полуницею
Як приготувати вареники з полуницею

Готуємо вареники на пару 6-7 хвилин. Під час приготування вареники збільшуються в об’ємі і стають дуже пухкими і ніжними. Готові вареники змащуємо вершковим маслом і при бажанні посипаємо цукром.

Популярне

Схожі статті

Шоколадні млинці змастила вершковим кремом: десерт “Крепвіль” без духовки, який варто спробувати кожному!

Неймовірно смачний десерт "Крепвіль" готується з простих продуктів і без духовки. З цим рецептом впорається навіть господиня-початківець. Спробуйте!

Старші за обранців на багато років і не соромляться: Лама, Надія Матвєєва, Даша Астаф’єва покохали молодиків

Деяким жінкам нецікаво проводити час із ровесниками. Їм подавай молодиків на 10 чи й на 20 років молодших. Лама, Надія Матвєєва, Даша Астаф'єва заходять саме у цю категорію знаменитостей.

До м’ясця подаю теплий салат зі смажених помідорів: черрі на салатному листі подобається всім домашнім

Якщо зібралися поласувати стейком чи біфштексом, потрібно обов'язково додати до смачного м'ясця овочеву складову. Чудова ідея – зробити салат зі смаженими помідорами. Легка закуска буде доречною.