Швидка смакота на кефірі до сніданку, в складі 3 продукти. Без яєць і дріжджів! Пампушки, які не вбирають олію

Пампушки можуть легко стати гідною заміною хлібу. Простий рецепт, відсутність складнощів у приготуванні та дуже ніжний смак точно зроблять цю страву вашою улюбленою

Для любителів хліба, які не можуть уявити ні одного прийому їжу без шматочка ароматної випічки, пропонуємо гідну заміну. Для того, щоб якось урізноманітнити свій раціон, пропонуємо спробувати приготувати ці запашні пампушки на кефірі. Для приготування не потрібно використовувати дріжджі та яйця, тому від цього смак стає ще ніжнішим. На випікання страви ви витратите не так багато часу, але результат точно вас потішить. Берімося до справи!

Інгредієнти:

  • 250 мілілітрів кефіру;
  • 300 грамів борошна;
  • 1 чайна ложка соди;
  • Пів чайної ложки солі;
  • 1 чайна ложка цукру;
  • 50 мілілітрів олії;
  • Часник і кріп для заправки.

Спосіб приготування:

Для приготування використовуйте неохолоджені продукти кімнатної температури. Візьміть глибоку миску та влийте в неї кефір, до нього додайте цукор та сіль, соду. Останній інгредієнт гасити не потрібно, оскільки в тісті є кисле середовище. Перемішуйте суміш з кефіром близько двох хвилин до повного розчинення інгредієнтів. Просійте борошно та невеликими порціями почніть вводити у суміш із кефіром.

Почніть готувати тісто для пампушок
Почніть готувати тісто для пампушок

Коли ви додали все борошно до кефіру, паралельно помішуючи все ложкою, можете починати місити тісто руками. Зауважте, що готове тісто має вийти м’яким і незабитим, але при цьому воно не має липнути до поверхні та рук. Накрийте готове тісто рушником і залиште його на пів години. Потім присипте робочу поверхню борошном та розділіть тісто на три рівні частини. Кожну частину розкачайте у пласт товщиною до одного сантиметра.

Сформуйте з тіста майбутні пампушки
Сформуйте з тіста майбутні пампушки

Формуйте пампушки зручним методом – видавіть за допомогою склянки чи стакану або ж відщипніть руками. Розігрійте пательню з олією, викладіть на неї шматочки тіста та смажте з обох сторін під закритою кришкою до рум’яності. Тісто має збільшитись вдвічі.

Смажте на вогні пампушки
Смажте на вогні пампушки

Подавайте з часниковою заправкою та зеленню. Смачного!

Популярне

Схожі статті

Вік живи, вік учись: так швидко оселедець я ще не чистила. Ніяких секретів, усе максимально елементарно

Для того, аби приготувати смачний салат чи будь-яку іншу закуску до свого столу на основі риби, для початку її потрібно якісно почистити. Розповідаємо, як це зробити.

У білосніжному костюмі з вишивкою: Олександр Усик приголомшив стильним образом перед поєдинком з британцем

Український боксер Олександр Усик приголомшив публіку костюмом з чорною вишивкою, який одягнув на пресконференцію перед поєдинком з Тайсоном Ф'юрі.

У 45 років можна виглядати неначе у 25: доведено Олею Поляковою, Лілією Подкопаєвою, Валерією Крук та Монро

Всі ми чули поговірку про бабу-ягідку в 45. Але наші знаменитості Подкопаєва, Полякова, Крук, Монро її спростовують. Адже виглядають зовсім не як ягідки, а неначе юні дівчата.