Баклажанова гармошка. Знайома з Франції навчила мене смачно готувати баклажани з часником, сиром і помідорами

Баклажани – смачний і дуже корисний овоч та не всі господарки вміють готувати його смачно. Пропонуємо до вашої уваги безпрограшний рецепт страви з баклажанів, яка сподобається кожному.

Страви з баклажанів стали популярними в Україні не так давно. Не дивно, що багато українських господинь не вміють готувати з цього овоча дійсно смачні страви. Просто смажені баклажани вже нікому не цікаві, тож пропонуємо приготувати ніжну, соковиту і багатогранну страву з баклажанів, яка нікого не залишить байдужим.

Необхідні інгредієнти:

  • баклажан – 2 шт;
  • помідори – 3 шт;
  • сир твердий – 200 г;
  • майонез – 100 г;
  • часник – 2 зуб.;
  • зелень – за смаком
  • сіль за смаком
  • олія рослинна (для змащування форми) – 2 ст.л.

Спосіб приготування:

Баклажани добре миємо і розрізаємо вздовж навпіл. При цьому плодоніжку потрібно залишити. Після цього кожну половинку розрізаємо вздовж на пластинки приблизно 5 мм, не дорізаючи до кінця десь на 1 см.

Гармошка з баклажанів з помідорами і сиром
Гармошка з баклажанів з помідорами і сиром

Трішки надавлюємо долонею на нерозрізану частину баклажану, щоб вона розкрилася віяром. Підготовлені баклажани щедро натираємо сіллю і залишаємо на 10-15 хвилин. Це потрібно зробити, щоб прибрати зайву гіркоту з баклажана. За цей час баклажани випустять сік. Їх потрібно добре промити у воді і дати стекти. У цей час помиті помідори ріжемо на тонкі півкільця. Напівтвердий сир по типу голондського ріжемо на смужки.

Гармошка з баклажанів з помідорами і сиром
Гармошка з баклажанів з помідорами і сиром

Готуємо соус: в мисці змішайте майонез, подрібнений часник та додайте за бажанням зелень.

Форму для запікання змащуємо рослинною олією і викладаємо баклажани. Кожну смужку змащуємо соусом. В кожен розріз баклажана вкладаємо декілька шматочків сиру і помідорів.

Гармошка з баклажанів з помідорами і сиром
Гармошка з баклажанів з помідорами і сиром

Випікаємо баклажани в розігрітій духовці 30-40 хвилин при температурі 180 градусів. Баклажани готові, коли вони будуть повністю м’якими.

Така літня страва прикрасить будь-який святковий стіл або ж стане чудовою сімейною вечерею. Страва виходить дуже ніжною, ароматною і трішки пікантною. Гармошка з баклажанів сподобається і дітям і дорослим.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Як виглядають усі чоловіки Наталії Могилевської та що відомо про її нового коханого: “Вірю, що він фартовий”

Наталія Могилевська розповіла, що знайшла своє кохання і тепер по-справжньому щаслива. Однак до цього їй не щастило у любовних справах. Дізнайтеся, як виглядають усі чоловіки співачки.

Ех, Слава, а міг би стати зятем крутого олігарха: Дьомін розповів, чому не склалися його стосунки з мажоркою

Слава рідко розповідає про своє особисте життя, але його коментарі дозволяють скласти уявлення про нього самого. Нещодавно він поділився однією історією своїх стосунків, що викликала певний резонанс.

Більше піцу не замовляю: равлики з листкового тіста з неймовірною начинкою в 500 разів краще за будь-що

Якщо ви вважаєте, що піца – це вершина кулінарного задоволення, настав час переглянути свої вподобання. Равлики з листкового тіста з начинкою можуть змінити ваші уявлення про ідеальний перекус.