Готую замість окрошки за 10 хвилин. Ні м’яса, ні ковбаси не додаю, а виходить в рази смачніше: з’їдається все

Влітку не хочеться їсти важкі страви та супи, а ось окрошка може сильно набриднути. В такому разі пропонуємо приготувати цей цікавий смаколик з буряка

Цей простий рецепт точно стане вашим улюбленим на ціле літо. Буряківник за старовинним рецептом не набридає та чудово смакує цілий сезон. Прохолодний смак страви ідеально доповнюється ніжним кефіром та запеченим буряком, а ось інші овочі в складі літнього супчику стають чудовим і свіжим доповненням до загальної картини.

Готується ця страва дуже просто, а виходить у результаті дуже корисне частування. Овочі в складі цього літнього супчика позитивно впливають на травлення, допомагає організму краще працювати в умовах спекотного сезону. Отже, купуйте необхідні інгредієнти та беріться до справи!

Інгредієнти:

  • Невеликий буряк –5 штук;
  • Свіжі огірки – 5 штук;
  • Курячі яйця – 5 штук;
  • Свіжа зелень, укроп і петрушка;
  • Сіль – чайна ложка;
  • Чорний перець – дрібка;
  • Кефір – 1 літр.

Спосіб приготування:

Найпершим кроком потрібно підготувати буряк. Найкращим варіантом буде готувати його заздалегідь, ввечері напередодні. Помийте та очистьте овоч, заверніть кожен буряк окремо у фольгу та запікайте годину в духовці, розігрітій до 200 градусів. Тим часом очистьте огірок, промийте його та натріть на середній тертці.

Почніть готувати буряківник

Готовий буряк очистьте від шкірки та натріть на тертку. Так само вчиніть зі звареними круто яйцями. Одне яйце відкладіть для оформлення красивої подачі. Помийте зелень та дрібно порубіть її. Тепер змішайте в окремій тарілці всі заздалегідь натерті та нарізані інгредієнти, посоліть і додайте перцю, влийте кефір та перемішайте.

Перемішайте заздалегідь нарізані інгредієнти

Коли буряківник готовий, його потрібно залишити настоюватись у холодильнику на декілька годин. Після цього розливайте страву в тарілки та подавайте до столу. Смачного!