Беру найдешевшу рибку і готую її по-французьки під смачнющою шапкою. Дуже хочу, щоб ви це скуштували

Вам подобається м'ясо по-французьки? Так можна приготувати і рибу. Страва виходить дуже ніжною, смачною, соковитою і корисною. Ідеальна страва для святкового столу.

Риба – дуже корисний продукт. Та багато людей не люблять рибу, особливо діти. Проте риба по-французьки під смачною “шубкою” виходить настільки смачною, що сподобається кожному.

Для приготування цієї страви можна взяти філе будь-якої риби. Можна використовувати навіть найбільш бюджетну, як наприклад хек або мінтай. В такому разі рибу потрібно добре промити, почистити від плавників, розрізати на філе і ретельно вийняти всі кісточки.

Навіть з нежирною рибою готова страва вийде дуже соковитою і ніжною. Весь секрет у “шубці”.

Необхідні інгредієнти:

  • філе риби – 800 г;
  • гірчиця – 1 с.л;
  • бальзамічний соус – 1 ст.л;
  • морква – 2 шт;
  • цибуля – 2 шт;
  • майонез або сметана – 2 ст.л;
  • твердий сир – 50 г;
  • рослинна олія для смаження;
  • сіль, перець за смаком.

Спосіб приготування:

Філе риби потрібно порізати на порційні шматочки і викласти у форму для запікання. Форму попередньо змажте рослинною олією. Зверху рибу солимо і перчимо.

Рецепт риби по-французьки під смачною шубкою
Рецепт риби по-французьки під смачною шубкою

В окресій мисці змішуємо гірчицю і бальзамічний соус. Цією сумішшю ретельно намащуємо кожен шматочок риби і відставляємо рибу “маринуватися”.

В цей час на пательні на рослинній олії підсмажуємо дрібно нарізану цибулю та натерту на крупній тертці моркву. Засмажку солимо та перчимо. Підсмажені овочі викладаємо на кожен шматочок риби. Зверху рибу з засмажкою змащуємо щедрим шаром сметани, чи майонезу і засипаємо все натертим твердим сиром.

Рецепт риби по-французьки під смачною шубкою
Рецепт риби по-французьки під смачною шубкою

Запікаємо рибу у розігрітій духовці при температурі 180 градусів 30 хвилин. За цей час риба має добре пропектись, а зверху сформуватися золотава сирна скоринка.

Готова риба виходить дуже соковитою і смачною. За бажанням у засмажку можна додати гриби або болгарський перець.

Така риба по-французьки може стати головною стравою вашого святкового столу. Подавайте рибу з гарніром із рису чи картоплі, а також з овочевими салатами.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

“Чоловіка тобі багатого”: Ксенія Мішина в латексі дала пораду всім жінкам, які і самі можуть розбагатіти

Ксенія Мішина продемонструвала кадри з нової фотосесії. Окрім того, знаменитість поділилась роздумами стосовно фрази, яку вона чула багато разів.

Таємнича Клавдія Петрівна показалася на концерті в Артема Пивоварова та в його кліпі: як виглядає співачка

Зірка TikTok Клавдія Петрівна здобула шалену популярність, оскільки записує пісні й знімає кліпи, не показуючи свого обличчя. До ажіотажу довкола особи виконавиці доклав руку й Артем Пивоваров.

З простого хека за 15 хвилин готую смачну страву як у ресторані: навіть сковороду мити не треба. Це вау

З будь-якої простої і недорогої риби можна приготувати якісну страву ресторанного рівня, яка здивує всіх вишуканим смаком. Спробуйте приготувати хек з томатами на сковороді.