Соковиті та ситні капустяні рулети. Піддивилась рецепт у свекрухи: чоловік постійно просить добавки

Всім відомо, що шлях до серця чоловіка лежить через шлунок. А хто краще за всіх знає кулінарні уподобання людини? Звісно ж, мама. Тож треба уважно придивлятися до того, що готує свекруха, й переймати корисний досвід. Тоді благовірний гідно оцінить опіку й турботу.

Всім відомо, що шлях до серця чоловіка лежить через шлунок. А хто краще за всіх знає кулінарні уподобання людини? Звісно ж, мама. Тож треба уважно придивлятися до того, що готує свекруха, й переймати корисний досвід. Тоді благовірний гідно оцінить опіку й турботу.

Це капустяне частування трішки незвичне і кожного дня готувати його не будеш. Але вряди-годи слід таки повертатися до цієї маринованої страви. Тим паче, що готується вона доволі просто.

Першим ділом слід розібрати капустину на окремі листочки

Вам знадобиться:

  • 1 капустина;
  • 1 морквина;
  • 1 л води;
  • 2 ст.лож. солі;
  • 0,5 скл. цукру;
  • 0,5 скл. олії;
  • 0,3 скл. оцту;
  • 2-3 листка лаврушки;
  • 6 горошин чорного перцю;
  • червоний мелений перець, часник.

Першим ділом слід взятися до качана. Зріжте верхню частину приблизно на третину і відкладіть убік. Решту дві третини розберіть на окремі листочки і трішки проваріть. Так їх легше буде згорнути в трубочку.

Моркву натирають на тертушці, додаючи часник і перець

Можна опускати качан на виделці в окріп, знімати верхні розм’яклі листочки, потім знову опускати. Слідкуйте, щоб вони не переварилися. Готові листочки викладайте на таріль і давайте прохолонути. Далі вирізайте центральну прожилку, і кожен капустяний лист діліть на 2-3 частини в залежності від розміру.

На кожний лист викладається натерта на тертушці морква, додається розчавлений часник і трішки чорного молотого перцю. Тим, хто любить гарячіше, дозволяється додати ще й червоний перець. Рулети щільно укладайте в каструлю і беріться до приготування маринаду.

Рулетики заливають маринадом і дають настоятися протягом доби

Закип’ятіть воду, розчиніть у ній цукор і сіль, проваріть близько 7 хвилин. Додайте лаврушку, перець горошком, олію. Нехай суміш знову закипить. Тоді влийте оцет і зніміть із вогню. Отак у гарячому вигляді й залийте рулети. Стежте, щоб вони були вкриті маринадом повністю.

Зверху накрийте тарілкою і придавіть чимось важким, щоб рулети не спливали. Залиште маринуватися на добу у теплому місці. Після цього можете перекласти рулети в холодильник і частувати ними благовірного.

Популярне

Схожі статті

Курячу грудку готую по-новому: соковите куряче філе, запечене в пергаменті. Мій ходовий рецепт. Ділюсь

Що може бути смачніше, ніж запечена куряча грудка на обід або вечерю? Як приготувати фаршировану курятину в пергаменті – читайте в нашому матеріалі.

Ймовірний бойфренд Ірини Горової молодший за її доньку: як виглядає хлопець, який нарешті замінив Потапа

Останнім часом поширюються чутки щодо Ірини Горової. Подейкують, що колишня дружина Потапа знайшла собі нове кохання. Бойфренд продюсерки начебто на 20 років молодший.

На святковий стіл готую швидку закуску: змішую 3 інгредієнти та складаю у тарталетки – гості нахвалюють

Якщо треба приготувати швидку й недорогу закуску нашвидкуруч, спробуйте поєднати моркву з сиром. Сир можете брати будь-який – твердий, плавлений або підкопчений.