Малосольні огірки в банці: два рецепта – швидкий за 3 години і на зиму. Підсадила чоловіка на такі огірки

Малосольні огірки за таким рецептом не можуть не подобатись. Якщо ви – любитель подібних ласощів, пропонуємо вивчити декілька вдалих методів приготування культури

Однією з найпопулярніших культур в Україні є огірки. Цей овоч додають у салати, роблять з нього заготівлі на зиму та навіть смажать. Якщо у вас виникло бажання скуштувати незвичайні малосольні огірки, пропонуємо звернути увагу на наступні декілька рецептів. Перший варіант ідеально підійде вам, якщо з’їсти огірків ви хочете якнайшвидше, а ось другий рецепт використовуйте для приготування зимових заготівель.

Кулінари поділились ідеальними рецептами малосольних огірків

Швидкий рецепт малосольних огірків

Для приготування цього частування за мінімальний проміжок часу знадобиться мінімум інгредієнтів. Отже, перш за все запасіться потрібними продуктами, а потім – беріться до процесу. Необхідні для приготування інгредієнти:

  • Огірки – скільки влізе у трилітрову банку;
  • Оцет столовий – 100 мілілітрів;
  • Сіль – 2 столові ложки;
  • Часник – 5-6 зубчиків;
  • Свіжий кріп і листя хрону.

Приготування таких малосольних огірків не займає багато часу та не віднімає зусилля. Перш за все потрібно добре помити та відрізати носики в овочів. Далі заповніть трилітрову банку огірками до самого верху. Втім, не “напихайте” плоди, залишайте між ними зовсім трішки простору.

Далі візьміть стакан і насипте туди 2 столові ложки солі, залийте водою та добре перемішайте, поки сіль максимально не розчиниться. Влийте солону воду у банку з огірками та додайте ще рідини, залишаючи зверху трішки місця для оцту, зелені та часнику. Додайте 100 грамів оцту та нарізані навпіл зубчики часнику. Викладіть у банку зелень і долийте води, щоб вона покрила огірки повністю.

Накрийте банку силіконовою кришкою та повертайте банку вниз і вгору, аби всі інгредієнти всередині перемішались. Найкраще – залишити банку з огірками на добу, аби вони засолились. Втім, їсти їх можна вже й за 3-4 години. Банку з огірками залишайте відкритою, без кришки.

Як засолити огірки на зиму та швидкий рецепт малосольних огірків

Малосольні огірки на зиму

На 9 банок по 800 мілілітрів потрібно стільки інгредієнтів:

  • 4 кілограми огірків;
  • 4 літри води;
  • 4 столові ложки солі (на одну заливку);
  • 3-4 листки хрону та часник на смак.

На дно банки викладіть зелень з часником і чорним перцем горошком. Викладіть огірки та залийте їх гарячим розсолом (1 столова ложка солі на 1 літр води). Накрийте огірки кришкою та залиште “бродити” на 36 годин. Поставте банки у додаткову місткість, аби було куди витікати воді. Через 36 годин злийте розсол і зробіть новий такий самий. Додайте у банку до огірків, за бажання, лаврове листя, залийте розсолом і закатайте металевими кришками. Залиште заготівлі охолонути за кімнатною температурою, а потім – зберігайте в прохолодному місці.