З’їсте разом з духовкою. Мій ходовий полуничний пиріг на кожен день: б’є всі рекорди по швидкості приготування

Зараз сезон полуниці, тож хочеться якомога більше страв приготувати з цією ягодою. Пропонуємо до вашої уваги рецепт ніжного і повітряного полуничного пирога, який дуже легко готується.

Літні, легкі, ягідні пироги – що може бути смачнішим? Мабуть всі люблять ніжну випічку з сезонною полуницею. Якщо ви шукаєте вдалий рецепт пирога з ягодами, спробуйте приготувати пиріг саме за цим рецептом. Виходить дуже смачно, ніжно і соковито.

Необхідні інгредієнти:

розраховано на форму 22-24 см

  • борошно – 300 г;
  • молоко – 200 мл;
  • рослинна олія – 120 мл;
  • яйця – 2 шт;
  • розпушувач –1,5 ч.л;
  • ванільний цукор – 10 г;
  • цукор – 180 г;
  • будь-які ягоди.

Спосіб приготування:

У миску вбиваємо 2 яйця, додаємо цукор, ванільний цукор. Збиваємо яєчну масу міксером до білої густої піни. У збиті яйця з цукром додаємо молоко, олію, просіяне борошно і розпушувач. Все пробиваємо міксером до утворення однорідної, густої маси без комочків. Маса має вийти пишною і густою, як на оладки.

Рецепт полуничного пирога

Форму для випічки змащуємо рослинною олією і дно злегка присипаємо крохмалем. Викладаємо у форму тісто і розрівнюємо лопаткою. Зверху на тісто викладаємо будь-які ягоди. Дуже смачно виходить саме з полуницею. Полуницю потрібно помити, очистити від хвостиків і дати повністю висохнути. Полуницю кладемо наверх тіста, трохи її заглиблюючи всередину. Ягоди викладаємо в довільній формі по всій поверхні тіста.

Рецепт полуничного пирога

Випікаємо пиріг при температурі 180 градусів приблизно 35 хвилин. Готовність перевіряємо дерев’яною шпажкою.

Після випічки пиріг за бажанням присипаємо цукровою пудрою і прикрашаємо гілочкою м’яти.

Рецепт полуничного пирога

Під час випікання полуниця опуститься всередину тіста і надасть додаткову соковитість. Сам пиріг виходить дуже ніжним, легким і повітряним. Ніжнішим навіть за шарлотку. За рахунок того, що у пирозі велика кількість олії, він виходить вологим, як кекс. Смачний пиріг як в теплому так і в холодному вигляді. Крім того, він не засихає і залишається вологим навіть на другий день.  Такий пиріг ідеально смакує з компотами або ранковою кавою. Смачного!