В тісто на оладки більше не додаю яйця, вони не потрібні: оладки на кефірі виходять пишними і ніжними

Якщо в холодильнику не залишилося жодного яйця, це не є приводом для відмови від смаження оладок. Пишні кондитерські вироби можна зробити виключно з кефіру й борошна. Слід додати ще кілька незначних інгредієнтів.

Якщо в холодильнику не залишилося жодного яйця, це не є приводом для відмови від смаження оладок. Пишні кондитерські вироби можна зробити виключно з кефіру й борошна. Слід додати ще кілька незначних інгредієнтів.

Вам знадобиться:

  • 500 мл кефіру;
  • 2 скл. борошна;
  • 1 ч.лож. соди;
  • 2 ст.лож. цукру;
  • 1 ч.лож. солі.
До кефіру спочатку додайте борошно і лише потім соду

Кефір бажано брати 2,5%, але й інша жирність підійде. Трішки розігріте молочний продукт, тоді борошно розчинятиметься без грудочок, та й сода швидше розпушить тісто.

Спочатку вилийте в миску кефір, потім додайте до нього цукор із сіллю. Якщо любите солоденьке, можете збільшити кількість цукру в півтора-два рази. Все змішайте і потроху всипайте борошно, яке обов’язково треба просіяти. По ходу перемішуйте.

Можливо, борошна знадобиться трішки більше. Тісто має вийти як густа сметана. Якщо стало надто густим, долийте ще кефіру. Соду додавайте в останню чергу. Відставте масу на 5 хвилин, щоб сода встигла вступити в реакцію з кефіром.

Смажити оладки треба на олії з двох боків

Коли з’являться пухирці, можна приступати до смаження. Пательню спочатку розжарте на вогні, потім підлийте трішки олії. Ложкою викладайте оладки на сковорідку. Смажте на середньому вогні, допоки не підрум’яняться з одного боку. Потім переверніть на інший і можете накрити кришкою, щоб пропеклася середина.

Готові вироби викладіть на таріль. Пательню знову змастіть олією і залийте другу порцію. Якщо сковорідка з антипригарним покриттям, можна обійтися без жиру – оладки й так піднімуться й підсмажаться.

Домашні можуть ласувати оладками без яєць зі сметаною, варенням, згущеною – кому що до вподоби.

Популярне

Схожі статті

Шоколадні млинці змастила вершковим кремом: десерт “Крепвіль” без духовки, який варто спробувати кожному!

Неймовірно смачний десерт "Крепвіль" готується з простих продуктів і без духовки. З цим рецептом впорається навіть господиня-початківець. Спробуйте!

Старші за обранців на багато років і не соромляться: Лама, Надія Матвєєва, Даша Астаф’єва покохали молодиків

Деяким жінкам нецікаво проводити час із ровесниками. Їм подавай молодиків на 10 чи й на 20 років молодших. Лама, Надія Матвєєва, Даша Астаф'єва заходять саме у цю категорію знаменитостей.

До м’ясця подаю теплий салат зі смажених помідорів: черрі на салатному листі подобається всім домашнім

Якщо зібралися поласувати стейком чи біфштексом, потрібно обов'язково додати до смачного м'ясця овочеву складову. Чудова ідея – зробити салат зі смаженими помідорами. Легка закуска буде доречною.