Виходять завжди з першого разу. Вареники, які ніколи не розварюються: найкращий рецепт правильного тіста

Вареники – одна з найвідоміших страв української кухні. Цю страву кожна господиня готує по-своєму, як і борщ. Пропонуємо до вашої уваги рецепт тіста для вареників, яке виходить смачнішим, ніж у ресторані.

Вареники – страва, яка складається з двох компонентів: начинка і тісто. Здавалось би, найголовніше у цій страві саме начинка і якщо вона смачна, то і вареники за замовчуванням будуть смачні. Та насправді, тісто грає не менш важливу роль у цій страві. Воно має бути не лише смачним, а й добре ліпитися, щоб під час варіння вареники не розварювалися. Кожна господиня робить тісто для вареників по-різному. Та є один рецепт тіста, який використовують у ресторанах, який сміливо можна назвати ідеальним. Мова йде про заварне тісто. Воно виходить дуже еластичним та м’яким. З ним зручно працювати, його можна зробити дуже тонким та і сам смак тіста дуже приємний.

Необхідні інгредієнти:

(склянка 200 мл.)

  • борошно – 3 склянки;
  • кип’яток – 1 склянка;
  • яйце –1 шт;
  • олія – 3 ст.л;
  • сіль – 0,5 ч.л.

Спосіб приготування:

Поки закипає вода для тіста, підготуємо всі інгредієнти. У велику миску просіюємо все борошно. В окремій мисці змішуємо яйце, сіль та рослинну олію. Яєчну суміш додаємо в борошно і намагаємось якомога ретельніше вмішати яйце в борошно.

Вареники, які ніколи не розварюються: найкращий рецепт правильного тіста

Це робиться для того, аби яйце не зварилося при заливанні окропу в тісто. Коли яйце вмішали у борошно, додаємо у цю масу 1 склянку кип’ятку. Окрім вливаємо тонкою цівкою, постійно перемішуючи борошно. Коли маса почне братися комками, виймаємо її з миски і починаємо вимішувати на робочій поверхні. Висішуємо до того стану, коли тісто перетвориться в одну кульку. Тісто має бути м’яким, еластичним і не липнути до столу.

Вареники, які ніколи не розварюються: найкращий рецепт правильного тіста

Накриваємо тісто чистим рушником або харчовою плівкою і залишаємо “відпочити” на 15-20 хвилин.

З такого тіста можна готувати як солоні, так і солодні вареники, а також пельмені. Воно добре ліпиться і не розварюється під час приготування.