Ніжні курячі ніжки просто розтануть у роті: заразом у духовці зготується і гарнір – вечеря що треба

Цей рецепт хороший тим, що господині доведеться брати участь по мінімуму. Основну частину готування візьме на себе духовка. А ви зможете тим часом зайнятися іншими корисними справами. Боятися, що щось не вийде, не слід. Навіть у молодої хазяєчки все зготується і буде смачно.

Цей рецепт хороший тим, що господині доведеться брати участь по мінімуму. Основну частину готування візьме на себе духовка. А ви зможете тим часом зайнятися іншими корисними справами. Боятися, що щось не вийде, не слід. Навіть у молодої хазяєчки все зготується і буде смачно.

Вам знадобиться:

  • 250 г довгозернистого рису;
  • 2 морквини;
  • 8 курячих стегон;
  • 1 банка консервованої кукурудзи;
  • 4 зубчики часнику;
  • 0,5 мл бульйону;
  • сіль, перець, олія.
Спочатку стегенця плаватимуть у бульйоні, нагадуючи першу страву

Відразу зазначимо, що за бажанням кукурудзу можна замінити консервованим зеленим горшком, а замість бульйону влити воду. Любителі цибулі можуть додати її замість чи на додачу до часнику.

Моркву і часник обчистіть. Моркву натріть на тертушці, а часник подрібніть ножем. Обсмажте овочі на олії.

У форму, де буде готуватися страва, додайте трішки олії, насипте сухий рис. Змішайте з підсмаженою морквою. Рідину з кукурудзи злийте, а зерна додайте до рису. Усе ретельно перемішайте, посоливши й поперчивши. Додайте бульйон. Можливо, знадобиться трішки більше, ніж сказано в рецепті. Ще раз усе перемішайте.

Наприкінці рис всотає всю рідину, і страва стане схожою на другу

Зверху викладіть ніжки. Накрийте зверху фольгою і поставте у розігріту духову шафу. Випікати доведеться 45 хвилин за температури 200 градусів. Потім фольгу зніміть і знову поверніть деко в духовку, щоб ніжки трішки підрум’янилися. Можна ввімкнути режим гриля.

За 15 хвилин повністю готова вечеря. Робіть із запасом, бо обов’язково хтось із родини зажадає добавки.

Популярне

Схожі статті

Закусок багато не буває: огірки по-корейськи — знаменита страва кімчі. Це не лише смачно, а ще й корисно

Коли справа доходить до корейської кухні, багато хто експериментує з різноманітними стравами, щоб відчути екзотичні смаки та нові кулінарні враження. Але на першому місці — знаменита кімчі з огірків.

Українська Південна Пальміра не гірше Мальдівів: Леся Нікітюк приїхала в Одесу й приголомшила своїм виглядом

Леся Нікітюк ніколи не відмовляє собі похизуватися своїми принадами та зробити цікаві фото з міст, де вона буває по роботі або просто відпочиває.

Рецепт на вагу золота: м’ясні гнізда з грибами та яйцями готую на всі свята. Ніхто не вірить, що це просто

Існують рецепти, які цінуються як справжній кулінарний скарб, адже їхній смак і вигляд підкорюють з першого ж погляду та шматочка. Одним із таких є рецепт м'ясних гнізд з грибами та яйцями.