Підсіла на хек за цим рецептом: дешева риба, а смакує як червона. Неочікувано проста вечеря за 20 хвилин

Хек можна не тільки смажити у борошні, а готувати з нього найрізноманітніші страви. Пропонуємо до вашої уваги рецепт тушкованої риби з овочами і пікантним соусом

Багато господинь вважають, що смачні та вишукані страви з такої простої риби, як хек приготувати неможливо. Насправді, є безліч рецептів, за допомогою яких приготувати цю рибу можна небанально і дуже смачно. Спробуйте приготувати хек з овочами і соусом на пательні. Ця страва виходить дуже ніжною, смачною і корисною.

Необхідні інгредієнти:

  • хек – 3-4 тушки (700 г);
  • цибуля – 1 шт;
  • морква – 1 шт;
  • помідори чері – 150 г;
  • томатна паста – 75 г;
  • болгарський перець – 0,5 шт;
  • цукор – 1 ч.л;
  • приправа до риби – 1 ч.л;
  • олія;
  • вода;
  • сіль, перець за смаком.

Спосіб приготування:

Рибу добре миємо, очищаємо брюшко від чорних плівок, зрізаємо плавники. Нарізаємо рибу на крупні шматки і перекладаємо у глибоку миску.

Підсіла на хек за цим рецептом: дешева риба, а смакує як червона
Підсіла на хек за цим рецептом: дешева риба, а смакує як червона

До риби додаємо сіль, перець, приправу до риби і відставляємо у бік. Підготуємо овочі: цибулю нарізаємо на тонкі четвертькільцями, моркву нарізаємо тонкими кільцями, болгарський перець нарізаємо не великими кубиками, помідори чері ріжемо навпіл.

На пательню додаємо рослинну олію і ставимо нагріватися. Першою на сковорідку кидаємо цибулю і обсмажуємо до легкого золотистого кольору. До обсмаженої цибулю додаємо моркву, болгарський перець і обсмажуємо ще 5 хвилин. Після цього додаємо помідори і тушкуємо овочі ще 2-3 хвилини. Далі додаємо на пательню томатну пасту, цукор, сіль і перець і заливаємо овочі гарячою водою. Води треба додати близько склянки, щоб вона повністю покрила овочі. За бажанням можна додати лавровий лист.

Підсіла на хек за цим рецептом: дешева риба, а смакує як червона
Підсіла на хек за цим рецептом: дешева риба, а смакує як червона

Все перемішуємо, даємо протушкуватись пару хвилин і на верх викладаємо підготовлену рибу. Пательню закриваємо рибку і тушкуємо на повільному вогні 30 хвилин.

Підсіла на хек за цим рецептом: дешева риба, а смакує як червона
Підсіла на хек за цим рецептом: дешева риба, а смакує як червона

Готова рибка виходить дуже ароматна, соковита і ніжна. Її можна подавати з гарніром, або їсти просто із хлібом, адже тушковані овочі слугують гарніром.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Підсіла на цей рецепт десерту з пишним і ніжним бісквітом: з маминого кулінарного зошита взяла. Дуже-дуже

Смачний десерт - це невід'ємна частина затишного вечора. Для цього чудово підходить бісквіт, а приготувати його можна незвично. Сьогодні ми підготували рецепт повітряного бісквіта на рослинній олії.

Сусіди аж пропонують мені свою допомогу на клумбі за шматочок такого бутерброда: намазка під “100 грам”

Щоб застілля пройшло не тільки весело, а й смачно, варто попіклуватися про страви на столі. Пропоную обрати намазку з малосольного оселедця. Без сумнівів, ця закуска перша зникне зі столу.

Рецепт випросила в ресторані. Сім’я і знайомі в захваті, а як же просто: медальйони зі свинини в мультиварці

Смачна вечеря для родини не обов'язково повинна вимагати безліч продуктів і витрат сил. Сьогодні ми підготували рецепт соковитих медальйонів зі свинини в мультиварці. Можна подавати навіть на свято.