Купую найдешевшу рибу – минтай, хек, путасу, і готую смачну вечерю: біля плити не стою і нічого не смажу

Не обов'язково використовувати дорогу рибу, таку як лосось, чи тунець, щоб приготувати смачну страву. Навіть таку просту рибу, як хек, чи минтай, можна приготувати, як у ресторані.

Більшість українських господинь звикли готувати хек, мінтай, чи путасу лише одним способом – смажити у борошні, чи клярі на пательні. Та цю рибу можна зробити набагато цікавішою і смачнішою. Спробуйте приготувати запечену рибу у сметанно-сирному соусі. У цьому рецепті ми використовуємо хек, та його можна замінити на будь-яку іншу рибу без кісток.

Необхідні інгредієнти:

  • філе хека – 800 г;
  • цибуля крупна – 1 шт;
  • морква крупна – 1 шт;
  • помідор – 1 шт;
  • сметана – 3 ст.л;
  • яйця – 2 шт;
  • твердий сир – 70 г;
  • лимонний сік – 1 ст.л;
  • олія – 3-4 ст.л;
  • сіль, перець, спеції за смаком.

Спосіб приготування:

Філе риби миємо, відразаємо плавники, просушуємо і нарізаємо на порційні шматки 4-5 см. Рибу перекладаємо у велику миску, солимо, перчимо, додаємо приправу до риби, або інші спеції, які вам подобаються, а також сік лимону. Все ретельно перемішуємо і відставляємо у сторону.

Рецепт запеченого хека у сметанно-сирному соусі з овочами
Рецепт запеченого хека у сметанно-сирному соусі з овочами

Підготуємо овочі: цибулю нарізаємо дрібним кубиком, моркву тремо на крупній тертці. Цибулю і моркву обсмажуємо на пательні з рослинною олією 3-4 хвилини. Готуємо заливку: в миску вбиваємо яйця, додаємо сметану, сіль, перець і добре перемішуємо. У сметанно-яєчну суміш всипаємо натертий твердий сир і ще раз перемішуємо.

Форму для запікання злегка змащуємо олією і на дно форми викладаємо половину обсмаженої суміші з цибулі і моркви. Наступним шаром викладаємо підготовлену рибу.

Рецепт запеченого хека у сметанно-сирному соусі з овочами
Рецепт запеченого хека у сметанно-сирному соусі з овочами

Зверху на рибу викладаємо другу половину підсмаженої моркви і цибулі. Один помідор нарізаємо кільцями і викладаємо на рибу у довільному порядку і і все це заливаємо сметанно-сирною сумішшю.

Рецепт запеченого хека у сметанно-сирному соусі з овочами
Рецепт запеченого хека у сметанно-сирному соусі з овочами

Випікаємо рибу при температурі 180 градусів 40 хвилин. Духовку потрібно розігріти зарання.

Готова рибка виходить дуже ніжною, соковитою і добре поєднується з овочами і соусом. Подавайте таку страву з гарніром з рису або картоплі, а також з овочевими салатами.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Це нереально смачна намазка на бутерброди: ікра з моркви. Оригінальний, швидкий та напрочуд бюджетний рецепт

Приготуємо ароматну ікру з моркви, яка стане улюбленою закускою у вашій родині. Повірте, ця смакота складе гідну конкуренцію навіть кабачковій ікрі.

Святковий салат “Журавушка”: в радянських кафе він був найдорожчим. Нереальна смакота з простих інгредієнтів

Цей салат чудово пам'ятають ті, хто за радянських часів хоч раз відвідував їдальню чи кафе. Салат "Журавушка" коштував найдорожче, тому його могли замовити не всі. Тепер є можливість спробувати.

Червона помада та короткий топ: Катерина Осадча показала фото зі своєї юності та пригадала початок кар’єри

Катерина Осадча поділилась архівним фото з початку своєї кар'єри. Телеведуча показала, який вигляд вона мала у 2005 році, коли стартувала програма "Світське життя".