Баклажани “Для чоловіка”. Таких смачних я ще не їла: синенькі більше не смажу як кабачки, готую тільки так

Влітку хочеться готувати побільше страв з сезонних овочів. Спробуйте приготувати рецепт баклажанів у горщиках. Готувати їх не складно, а смак виходить, як у ресторані.

Баклажани – універсальний овоч, з якого можна приготувати дуже багато страв. Цей овоч має здатність вбирати у себе смаки інших інгредієнтів і по-різному смакувати у різних стравах. В поєднанні з м’ясом, грибами та сиром, баклажани виходять неймовірно смачними.

Необхідні інгредієнти:

  • баклажани – 4 шт;
  • цибуля – 2 шт
  • печериці – 300 г;
  • фарш – 400 г;
  • вершки – 50 мл;
  • моцарелла розсольна – 100 г;
  • олія – 3 ст.л;
  • сіль, перець, спеції за смаком.

Спосіб приготування:

Баклажани миємо, просушуємо, відрізаємо кінчики і розрізаємо вздовж на шматки товщиною 4-5 мм. Щедро присолюємо з двох боків і відставляємо.

Рецепт баклажанів у горщику з м’ясом, грибами і сиром

Цибулю ріжемо на дрібні кубики, шампіньйони ріжемо на більш крупні кубики.

На пательні обсмажуємо цибулю до прозорості, додаємо гриби і обсмажуємо 3-4 хвилини. Туди ж додаємо фарш. Фарш можна взяти будь-який на ваш смак: курячий, свинний або суміш. Обсмажуємо гриби з фаршем до готовності. Вкінці обсмаження додаємо вершки, сіль, перець та ваші улюблені спеції і прогріваємо массу ще 2 хвилини.

Рецепт баклажанів у горщику з м’ясом, грибами і сиром

Баклажани просушуємо паперовим рушником. Викладаємо на деко, змащуємо олією і ставимо у духовку запікатися при температурі 200 градусів 15 хвилин. За цей час баклажани стануть м’якими, але не будуть розвалюватися.

Горщечки для запікання вистилаємо баклажанами так, як це показано на фото.

Рецепт баклажанів у горщику з м’ясом, грибами і сиром

В горщечок викладаємо начинку з фаршу та грибів і зверху викладаємо декілька шматків моцарелли. Начинку закриваємо баклажанами, змащуємо їх зверху олією і ставимо у духовку на 20 хвилин при температурі 200 градусів.

Рецепт баклажанів у горщику з м’ясом, грибами і сиром

Готову страву за бажанням присипаємо зеленню і насолоджуємось неймовірним смаком.

Цю страву можна подавати з різними гарнірами, овочевими салатами, або просто зі шматочком хліба. Смак цієї страви дуже багатий, ніжний і яскравий.