Смачнющі помідори у власному соку на зиму. Відкриєте баночку і пальчики оближете! Закриваю завжди по 40 банок

Консервовані помідори у власному соку дуже смачні та легкі у приготуванні. Такої смачної закуски ви точно не знайдете в магазині, тому обов'язково спробуйте заготовити їх самостійно.

Така закатка – два в одному. Це одразу смачні помідори до будь-якого гарніру та універсальний томатний соус для приготування інших страв. Помідори у власному соку можна подавати як закуску та навіть використовувати їх для піджарок, наприклад до борщу. Це прекрасний продукт для поповнення організму вітамінами в зимовий сезон.

Необхідні інгредієнти:

  • стилгі помідори – 15 кг (на 40 банок);
  • цукор – 200 гр;
  • сіль – 3 ст.л.

Спосіб приготування:

Заздалегідь добре промиваємо, просушуємо та стерилізуємо банки. Кришечки краще 5 хвилин прокип’ятити. Помідори добре промиваємо під проточною водою та сортуємо на маленькі і великі. Томати великого розміру нарізаємо на шматки, які проходитимуть в соковижималку або м’ясорубку. Вичавлюємо з них сік разом з насінням та ставимо його на вогонь. Додайте сіль, приблизно 2 ст. л на 10 літрів соку та цукор за смаком, близько 3-4 ст.л. Кип’ятимо до зникнення піни.

Рецепт помідорів у власному соку на зиму без оцту

Цілі помідори розкладаємо по банках. За бажанням до консервації можна додати свіжу зелень кропу, часник і болгарський перець. Сік тоді вийде більш ароматним. Якщо робите велику партію, сік можна кип’ятити в емальованому відрі або великій каструлі.

Банки з помідорами заливаємо киплячим соком. Стерилізуємо протягом 15-20 хвилин. Щільно закатуємо кришками, після чого ставимо кришками донизу на товстий килим і накриваємо теплою ковдрою до повного остигання. Далі консервацію можна прибрати в кладовку.

Рецепт помідорів у власному соку на зиму без оцту

За цим рецептом виходять дуже смачні томати. Взимку відкриєте баночку і пальчики оближете. Тепер в холодну пору року ви зможете покуштувати смачний помідорчик з будь-яким гарніром та насолодитись томатним соком. Приготовлені в такий спосіб помідори зберігають цілісність і нагадують смак свіжих овочів.