“Найлінивіший рецепт лінивих вареників”: як за лічені хвилини приготувати смачний і ситний український обід

Якщо буденним вечором вам раптом захотілось покуштувати домашніх вареників, але бажання ліпити їх – немає, вихід є. Пропонуємо приготувати частування за цим простим рецептом

Дуже часто бажання покуштувати смачні вареники та бажання їх зліпити виникають у зовсім різні проміжки часу. Якщо на вечерю вам раптом захотілось відвідати цю неймовірну, автентичну, українську страву, але сил і бажання ліпити вареники немає, то кулінарний блогер Олександр Огородников зі Швеції розповів, як зробити “найлінивіші ліниві вареники”.

Така страва не потребує багато зусиль на її приготування, але результат гарантовано принесе вам не менше смакового задоволення, ніж класичний варіант вареників. Отже, закупайте всі необхідні продукти та беріться до справи. Розповідаємо, як приготувати солодкі ліниві вареники просто та швидко.

Інгредієнти:

  • 450 грамів сиру;
  • 1 яйце;
  • 3 столові ложки борошна;
  • 2 столові ложки цукру;
  • 200 мілілітрів кокосового молока;
  • 50-80 грамів білого шоколаду.

Спосіб приготування:

Спершу потрібно взяти зручну глибоку миску та змішати в ній сир, яйце, борошно та цукор. Добре перемішайте ці інгредієнти до отримання однорідної маси. Замісіть тісто, воно має бути нелипким та однорідним. Коли тісто готове, сформуйте з нього ковбаску та поріжте на невеличкі шматочки, з яких далі потрібно сформувати кульки.

Поставте на плиту каструлю з водою, доведіть її до кипіння. Обережно вкиньте зліплені ліниві вареники в окроп і варіть ще декілька хвилин після того, як вони піднімуться наверх. Періодично помішуйте вареники. Поки страва вариться, зробіть до неї соус. У сковороді змішайте кокосове молоко та білий шоколад, доведіть цю суміш до кипіння. Додайте на сковороду вареники та протушкуйте близько декількох хвилин, постійно помішуючи.

Кулінарний блогер поділився рецептом солодких лінивих вареників за лічені хвилини

Готову страву одразу подавайте до столу, їсти її потрібно гарячою, а не холодною. Прикрасити тарілку з лінивими варениками можна улюбленими фруктами або ж ягодами. Смачного!