Рецепт взяла у тітки-узбечки. Лінивий хачапурі за 15 хвилин на сніданок чи вечерю: швидко, смачно і бюджетно

Ці ліниві хачапурі зробить будь-яка господиня. Навіть та, яка й гадки немає, що таке східна кухня. Бажано взяти два види сиру – сулугуні й бринзу. Але можна скористатися й звичайним твердим, який знайдеться в холодильнику.

Ці ліниві хачапурі зробить будь-яка господиня. Навіть та, яка й гадки немає, що таке східна кухня. Бажано взяти два види сиру – сулугуні й бринзу. Але можна скористатися й звичайним твердим, який знайдеться в холодильнику.

Вам знадобиться:

  • 50 г борошна;
  • 100 г кефіру;
  • 1 яйце;
  • 15 г вершкового масла;
  • 100 г сиру.
Для лінивого хачапурі можна брати бринзу або сулугуні

Сир натріть на тертушці та змішайте з сирим яйцем. Долийте кефір і ретельно перемішайте суміш. Потроху досипайте просіяне борошно. Можливо, доведеться додати трішки більше, ніж указано в рецепті. Тісто має вийти як густа сметана. Солити його не потрібно, оскільки й сулугуні, й бринза вже солоні.

Поставте на вогонь пательню, щоб розігрілася, покладіть в неї вершкове масло. Тісто вилийте в сковорідку, розподіливши ножем, щоб вийшла однакова висота.

Накрийте кришкою, а газ зробіть мінімальний. Зверху хачапурі має підсохнути, а знизу утвориться золотава кірочка. Переверніть на іншу сторону і підсмажте ту частину, що була зверху. Зніміть з вогню, дайте трішки прохолонути. Тепер можете нарізати на шматочки й подавати до столу, прикрасивши зеленню.

Тісто за консистенцією має нагадувати густу сметану

Якщо вдома немає кефіру, можете скористатися сметаною, м’яким сиром чи сироваткою. Тільки в сир додасте трішки молока. За бажанням, зелень можна додавати ще під час приготування. Коли перевернете хачапурі, насипте кріп з петрушкою і згорніть коржик удвоє. У такому разі треба підсмажити обидві половинки.

Якщо є час, можете випікати хачапурі в духовці, але так доведеться чекати довше, поки сир схопиться. Для великої родини кількість інгредієнтів треба помножити на 2 чи навіть на 3. Тоді вийде більше сирних коржів.

Популярне

Схожі статті

Шоколадні млинці змастила вершковим кремом: десерт “Крепвіль” без духовки, який варто спробувати кожному!

Неймовірно смачний десерт "Крепвіль" готується з простих продуктів і без духовки. З цим рецептом впорається навіть господиня-початківець. Спробуйте!

Старші за обранців на багато років і не соромляться: Лама, Надія Матвєєва, Даша Астаф’єва покохали молодиків

Деяким жінкам нецікаво проводити час із ровесниками. Їм подавай молодиків на 10 чи й на 20 років молодших. Лама, Надія Матвєєва, Даша Астаф'єва заходять саме у цю категорію знаменитостей.

До м’ясця подаю теплий салат зі смажених помідорів: черрі на салатному листі подобається всім домашнім

Якщо зібралися поласувати стейком чи біфштексом, потрібно обов'язково додати до смачного м'ясця овочеву складову. Чудова ідея – зробити салат зі смаженими помідорами. Легка закуска буде доречною.