Торт “Три склянки” без міксера. Соковитий навіть без пропитки: чоловік спробував і покликав мене заміж вдруге

Багатьох зацікавить, чому торт так називається – "Три склянки"? Просто для його приготування застосовують по одній склянці борошна, цукру та манки. І це вже готове тісто. За бажанням у тісто додається ванілін, який можна замінити ванільним цукром, і сіль. Так буде смачніше.

Багатьох зацікавить, чому торт так називається – “Три склянки”? Просто для його приготування застосовують по одній склянці борошна, цукру та манки. І це вже готове тісто. За бажанням у тісто додається ванілін, який можна замінити ванільним цукром, і сіль. Так буде смачніше.

Вам знадобиться:

  • 1,5 кг яблук;
  • 210 г цукру;
  • 160 г борошна;
  • 150 г вершкового масла;
  • 130 г манки;
  • 1 ч.лож.кориці;
  • дрібка солі;
  • на кінчику ножа ваніліну.
Байдуже, що натерті яблука потемніли

Просійте борошно крізь сито, додайте до нього цукор, манну крупу, ванілін та сіль. Ретельно перемішайте і розділіть масу на 4 частини.

Вимиті й висушені яблука обчистьте від шкірочки й натріть на тертушці. Для аромату можете додати молоту корицю. Розділіть яблучне пюре на три частини. Не переживайте, якщо яблука потемніють, так навіть краще буде видно шари. Сік, що виділився з яблук, не виливайте. Ним поллєте кожен яблучний прошарок, коли насипатимете пиріг.

Борошняна маса і яблучна насипаються шарами, а зверху – натерте вершкове масло

Форму для випічки діаметром 22 см простеліть пергаментом. Викладіть першу борошняну частину, розрівняйте, зверху – третину яблук. Далі викладайте поперемінно сухий шар і яблучний. Верхнім шаром буде натерте на тертушці вершкове масло, яке попередньо обов’язково заморозьте.

Яблука для торта краще обирати кисло-солодкі, щоб були соковитими. Постарайтеся не переборщити з ваніліном, бо може з’явитися гіркий присмак.

Випікати торт “Три склянки” треба за температури 180 градусів. Знадобиться приблизно 80 хвилин. Коли побачите, що він став рум’яним, діставайте з духовки й залишайте, допоки повністю не охолоне. Після цього можна звільнити від форми, нарізати на порції й подавати до столу.