Закручена піца за особливим рецептом: їмо і хочеться ще. Своїм готую так щодня, тільки начинку міняю

Якщо вам раптово захотілось покуштувати чогось смачненького, спробуйте приготувати цю незвичайну закуску. Закручена піца з різноманітними начинками точно стане вашим особистим хітом

Господарі та господині давно вивчили, як правильно готувати класичну домашню піцу – такими “викрутасами” в духовці рідних давно не здивувати. Втім, якщо ви приготуєте їм цю просту, але дуже смачну закручену піцу, вам точно скажуть “Дякую”. Для приготування такої страви не потрібно багато часу, а от фантазія – не завадить.

Весь основний секрет приготування закрученої піци полягає в тому, аби зробити з неї цікавий візерунок внаслідок того, що ви перекручуєте готове тісто з начинкою. Якщо правильно зробити основу для піци та вірно підібрати начинку, то така страва неодмінно вас потішить. Отже, швидше берімося до справи!

Інгредієнти:

Одне яйце;

200 мілілітрів теплої води;

200 мілілітрів теплого молока;

100 мілілітрів олії;

20 грамів цукру;

10 грамів сухих дріжджів;

670 грамів борошна;

8 грамів солі.

Спосіб приготування:

Спершу потрібно приготувати тісто для закрученої піци. Для цього змішайте яйце та воду, додайте туди молоко та олію. Не забудьте про цукор і дріжджі. Всі інгредієнти на цьому етапі потрібно дуже добре перемішати та замісити однорідне тісто, яке не буде прилипати до рук і залишатиметься пружним. Залиште його відпочити на пів години.

Приготуйте тісто

Розділіть тісто на дві частини, кожну з яких розкачайте до однакових розмірів. Далі на один зі шматків тіста, яке ви попередньо розкачали, потрібно додати начинку. Зауважте, що її ви можете обирати самостійно, базуючись на власних уподобаннях і бажаннях. Втім, якщо ви ніяк не можете вигадати, що ж покласти всередину, спробуйте змішати сир чеддер, зелень, томатну пасту та трішки молочної ковбаси.

Другий шматок тіста покладіть зверху на ту, яка з начинкою, та зчепіть краї. Розріжте отриману заготівлю на прямокутники та змастіть зверху маслом. Покладіть два прямокутники один на одного. Для того, аби зафіксувати начинку всередині, закріпіть її дерев’яною паличкою. Далі – крутіть тісто, аби отримати красиву картину.

Почніть закручувати майже готову піцу

Випікайте піцу, змащену зверху яєчним жовтком, за температури 180 градусів близько 20-25 хвилин.