facebook

Рецепт пишних оладок на кефірі з додаванням молока і сметани: тісто виходить надзвичайно пухке і пористе

Можливо, цей рецепт оладок не такий швидкий у виконанні, як хотілося б, але смак готових виробів вас приємно здивує. Оладки вийдуть пухкі, пористі й просто будуть танути в роті. З однаковим ентузіазмом за обидві щоки їх наминатимуть і дорослі, і діти.

Можливо, цей рецепт оладок не такий швидкий у виконанні, як хотілося б, але смак готових виробів вас приємно здивує. Оладки вийдуть пухкі, пористі й просто будуть танути в роті. З однаковим ентузіазмом за обидві щоки їх наминатимуть і дорослі, і діти.

Вам знадобиться:

  • 150 мл кефіру;
  • 100 мл молока;
  • 50 мл сметани;
  • 2 скл. борошна;
  • 2 ст.лож. цукру;
  • 1 яйце;
  • 1 яблуко;
  • 1 пакетик ванільного цукру;
  • 1 ч.лож. соди;
  • 0,5 ч.лож. солі;
  • олія.
Яйце збивається з цукром

Молокопродукти налийте в миску, притрусіть содою і ретельно перемішайте. Окремо збийте яйце з цукром і сіллю, користуючись міксером чи вручну вінчиком. Змішайте обидві маси в єдине ціле.

До просіяного борошна додайте ванільний цукор. Тепер потроху починайте підмішувати його в основну масу. Не старайтеся всипати всю порцію борошна, вказану в рецепті. Його може піти більше або менше. Орієнтуйтеся на консистенцію. Тісто має бути як густа сметана.

Борошна додавати стільки, щоб тісто мало консистенцію густої сметани

Яблуко очистьте від шкірочки, видаліть серцевину і натріть на крупній тертці. Вмішайте фрукт у тісто.

Поставте пательню на середній вогонь і налийте олію. Коли вона стане гарячою, ложкою викладайте оладки на сковорідку. За 2-3 хвилини низ зарум’яниться, тоді переверніть оладки на інший бік і теж підсмажте.

Оладки смажаться з обох боків

Не ігноруйте процедуру просіювання борошна. Так ви наситите його киснем, і оладки в підсумку вийдуть повітряними. Звісно, з домашніми яйцями колір кондитерських виробів буде яскравішим. Але вже як вийде. Коли зберетеся готувати оладки, завчасно вийміть із холодильника всі продукти, щоб вони набули кімнатної температури. У такому разі оладки краще підійматимуться.

Популярне

Схожі статті

Чому Даша Астафʼєва неодружена і не має дітей: найкрасивіша жінка України чесно розповіла про особисте життя

Даша Астафʼєва цього року відсвяткувала своє 39-річчя, проте актриса та модель досі офіційно неодружена, та не має дітей. Чому доля знаменитості та найкрасивішої жінки країни склалася саме так?

Мірошниченки зворушливо привітали названу доньку з 9-річчям і розсекретили, що подарували: “Терпляче чекала”

9-річна Ангеліна вперше відсвяткувала день народження в колі родини, а не в дитячому будинку. Тімур та Інна Мірошниченки влаштували справжнє свято для дівчинки.

“Сором”: Настя Каменських викликала неоднозначну реакцію відвертістю. Відкрила огляд на усе і навіть більше

Відома співачка Настя Каменських нещодавно ошелешила публіку новою світлиною в соціальних мережах. Проте користувачі зовсім не захоплювалися красою артистки, а скоріш – навпаки.

“Вона сказала “Так”: Melovin неочікувано зробив пропозицію дівчині – обличчя щасливиці приховав за кадром

Ще зовсім недавно Melovin скаржився на нещасливе кохання, раніше робив пропозицію заміжній жінці. А тепер похвалився обручкою, яку подарував невідомій красуні.

“Тепле море, кохання”: старша донька Мозгової та Пономарьова насолоджується життям разом з обраницею

Ні для кого не секрет, що старша донька Олени Мозгової та Олександра Пономарьова Зоя виросла й обрала собі до пари не чоловіка, а дівчину. Нині пара закоханих відпочиває в Албанії.

Зізнання в коханні та 25 червоних троянд: відомий ведучий зізнався у коханні Златі Огнєвіч під час ефіру

Ведучий "Люкс ФМ" Артур Адамов неодноразово наголошував в ефірі, що неабияк симпатизує Златі Огнєвіч. Справи дійшли до того, що закоханий чоловік відправив співачці відразу 25 червоних троянд.