Підсядете на хек за цим рецептом: риба на смак виходить як раки. Захоче приготувати навіть лінивий чоловік

Чи можна приготувати рибу так, щоб вона була схожа на раків? Звісно можна! І для цього вам знадобиться бюджетна риба хек, а також прості інгредієнти, які у кожного є вдома.

Більшість українських господинь готує рибу хек лише одним способом: смажить її у борошні. Та цю рибу можна приготувати набагато цікавіше. Спробуйте приготувати тушкований хек з овочами, який за смаком буде нагадувати м’ясо раків. Така риба виходить не лише смачною, а й корисною. В цьому рицепті хека не треба смажити в олії, тому він виходить не жирним і підійде навіть для дитячого раціону.

Для цього рецепту можна взяти хек, або замінити його на мінтай, чи тріску.

Необхідні інгредієнти:

  • хек (або мінтай) – 800 г;
  • цибуля – 1-2 шт;
  • морква – 1 шт;
  • вершкове масло – 50 г;
  • стеблі кропу – 1 пучок;
  • сіль, перець, лавровий лист.

Спосіб приготування:

Підготуємо рибу. Хек миємо, просушуємо, прибираємо чорні плівки з внутрішньої частини живота і обрізаємо всі плавники. Ріжемо рибу на шматки товщиною 3-4 см.

Підсядете на хек за цим рецептом: риба на смак виходить як раки
Підсядете на хек за цим рецептом: риба на смак виходить як раки

Підготуємо овочі. Дві невеликі, або одну крупну цибулину нарізаємо півкільцями, моркву нарізаємо соломкою, стеблі молодого кропу нарізаємо невеликими шматочками.

Підсядете на хек за цим рецептом: риба на смак виходить як раки
Підсядете на хек за цим рецептом: риба на смак виходить як раки

На розігріту пательню додаємо вершкове масло, висипаємо половину нарізаної цибулі та моркви і викладаємо рибу. Зверху на рибу викладаємо цибулю та моркву, яка залишилася і висипаємо стеблі кропу.

Підсядете на хек за цим рецептом: риба на смак виходить як раки
Підсядете на хек за цим рецептом: риба на смак виходить як раки

Все солимо, перчимо, додаємо лавровий лист і залишаємо томитися на маленькому вогні 20-25 хвилин до повної готовності риби і м’якості моркви. Риба готується у власному соку, а вершкове масло і кріп надає їй відтінку м’яса раків.

Готова рибка виходить дуже смачною, соковитою і ніжною. Подавайте таку рибу до гарніру з картоплі або рису. Також таку рибу можна їсти з овочевими салатами або просто зі шматком хліба.

Страва виходить не лише смачною, а й корисною і дієтичною. Таку рибу можна їсти і маленьким дітям і людям, які стежать за своєю фігурою.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

“Можна копита відкинути”: 35-річна Ксенія Мішина назвала причину, чому останнім часом так багато працює

Українська актриса Ксенія Мішина зізналась, що останнім часом дуже багато працює. Як виявилось, робить вона це не для себе та навіть не для власного сина Платона.

Наталія Могилевська – мати двох, дружина і справжня господиня: рецепт шарлотки від української співачки

Відома українська співачка Наталія Могилевська розповіла, як готує яблучну шарлотку для своїх рідних. Зірка зізналась, що має фірмовий рецепт, який подобається всім.

“Я не жила в цій квартирі 4 роки”: Оля Полякова показала ремонт у київській оселі, де впала стеля. ФОТО

Ремонт у київській квартирі Олі Полякової тривав довгих 4 роки. Та, певно, повернення доньки Аліси з Англії та необхідність школярці жити в столиці значно прискорили темпи робіт.