Як ліпити манти, хінкалі, вареники і пельмені: інструкція та ідеальне пельменне тісто. Вічний рецепт

Зліпити ідеальні пельмені, вареники або, наприклад, хінкалі – справа не з легких. Втім, знаючи деякі секрети, можливо все. Хутчіш записуйте простий рецепт пельменного тіста

Кожен крок у приготуванні вареників, хінкалі та інших смачних виробів є важливим. Так, неможливо зробити смачні пельмені без правильного тіста. Так само важко буде приготувати вдалі манти чи хінкалі, якщо вміти їх правильно ліпити. Ми пропонуємо запам’ятати цей простий рецепт ідеального пельменного тіста, яке виходить завжди та у всіх. Крім того, редакція “Однієї хвилини” зібрала для вас основні поради, як правильно ліпити вироби з борошна.

Кулінари поділились ідеальним рецептом пельменного тіста

Рецепт пельменного тіста

Для приготування пельменного тіста вам знадобляться наступні інгредієнти:

  • 400 грамів борошна;
  • 200 мілілітрів гарячої води;
  • Одне куряче яйце;
  • 20 мілілітрів олії;
  • Пів чайної ложки солі.

Для початку в окрему миску потрібно налити гарячу воду. Зверніть увагу, що температура має бути високою, але рідина не повинна бути окропом. До води додайте яйце та олію, а потім – добре збийте отриману масу. Просійте борошно та додайте туди сіль. Невеликими порціями та постійно перемішуючи додайте борошно з сіллю до води з яйцем та олією. Замісіть тісто руками. Сформуйте з тіста шар і залиште його в холодильнику на пів години. Потім – дістаньте та почніть ліпити вареники, пельмені, манти або хінкалі.

Як ліпити манти та хінкалі

Якщо правила ліплення пельменів і вареників знають всі чи не з самого дитинства, то про те, як зробити красиві манти та хінкалі, потрібно поговорити детальніше. Так, для того, щоб зробити манти, потрібно спершу розкачати тісто у тонкий шар і нарізати на квадрати зі стороною близько 5 сантиметрів. На кожен шматок тіста потрібно викласти трішки вершкового масла та фаршу. Всі куточки квадрату з’єднайте разом. Потім з’єднайте разом сусідні кути.

Як правильно ліпити манти або хінкалі

Що стосується грузинської страви хінкалі, то їх ліплять дещо по-іншому. Для початку розкачайте тісто та виріжте з нього за допомогою тарілочки круги, діаметром до 15 сантиметрів. Всередину викладіть начинку, підніміть тісто вверх і сформуйте складки – одна за одною. Їх повинно бути не менше 14. Закріпіть складки зверху, злегка прокрутивши хвіст.