facebook

Як приготувати пишні оладки без дріжджів: рецепт на мільйон. Беру кефір, соду і борошно та готую оладки як пух

Оладки – варіант безпрограшний. Це ситний і смачний сніданок, який дуже швидко готується. При цьому хочеться, щоб вироби на сковорідці були пишними та м'якенькими. Тоді слід готувати за цим рецептом.

Оладки – варіант безпрограшний. Це ситний і смачний сніданок, який дуже швидко готується. При цьому хочеться, щоб вироби на сковорідці були пишними та м’якенькими. Тоді слід готувати за цим рецептом.

Вам знадобиться:

  • 250 мл кефіру;
  • 1 яйце;
  • 2 ст.лож. цукру;
  • 220 г борошна;
  • 0,3 ч.лож. соди;
  • 50 г олії;
  • сіль.
Маса для оладок має бути однорідною

Краще за все підійде 3% кефір, але можна брати й меншої жирності. Бажано дістати інгредієнти з холодильника завчасно, щоб устигли набути кімнатної температури. Зокрема, кефір можна трішки розігріти у мікрохвильовій пічці.

Яйце промийте під краном із мийним засобом, щоб убезпечити родину від бактерій. У глибоку миску вбийте яйце, додавши цукор і посоливши. Тепер приступайте до збивання за допомогою вінчика. Треба зробити масу однорідною. Після цього вливайте кефір.

Тісто має бути як густа сметана

Борошно змішайте з содою і просійте, аби воно набралося кисню. Потроху додавайте в миску, весь час перемішуючи ложкою. Дивіться за консистенцією – треба, щоб маса повільно стікала з вінчика. Можливо, знадобиться не вся вказана в рецепті порція.

Розігрійте пательню, вилийте олію і ложкою викладайте круглячки. Вогонь підкрутіть. Знадобиться 2-3 хвилини, щоб підсмажити один бік, потім переверніть і стільки ж тримайте на іншому. Якщо вогонь буде надто сильний, оладки не піднімуться і не встигнуть пропектися в середині.

Оладки смажаться з обох боків

Викладайте готові вироби на паперовий рушник, щоб він всотав залишки олії. Тепер можна і до столу всіх запрошувати. Кожен ласуватиме з улюбленим варенням, згущівкою, медом чи сметаною, запиваючи чаєм або кавою.

Популярне

Схожі статті

Святослав Вакарчук у порваному светрі подякував за 5 концертів, 2 з яких було зірвано: ось таке неподобство

Гурт "Океан Ельзи" відіграв 5 концертів поспіль у Палаці Спорту з нагоди 30-річчя. Щоразу зал забитий ущерть. Святослав Вакарчук подякував усім присутнім на дійстві, попри непорозуміння, що виникли.

“З візою сталися проблеми”: донька Олі Полякової 19-річна Маша так і не поїхала до Америки на навчання

У 2022 році Оля Полякова хвалилася, що старша донька Маша навчатиметься у музичному коледжі в Англії. Згодом говорила, що дівчина перевелася до американського Берклі. Де вона насправді?

Одні просять, щоб було що випити, інші – коней: що є у райдері Полякової, Каменських та інших артистів

Кожен артист висуває певні вимоги до організаторів концерту, куди їх запрошують. Ці вимоги називаються райдер. Окрім звичайних речей деякі артисти замовляють щось дійсно неординарне.

Дружина Романа Сасанчина, який переміг у “Голосі країни 10”, виплеснула свої емоції: “Дикий істеричний плач”

За родинним життям Романа Сасанчина стежить чимало людей після того, як молодик здобув перемогу в "Голосі країни". Дружина Іванна теж частенько виходить на зв'язок, розповідаючи про власні проблеми.

“Квартет вкупі”: Юрій Горбунов і Катерина Осадча замилували мережу цим фото. Дітки схожі, як 2 краплі води

Знаменитий український телеведучий Юрій Горбунов замилував мережу світлиною з родиною у повному складі. Ведучий не часто ділиться особистим життям, тому фото викликало безліч відгуків у мережі.

Зірка “Дизель Шоу” Яна Глущенко згадала жінку, за якою плакала вся країна: Марини Поплавської немає 6 років

20 жовтня 2018 року назавжди стало для акторів "Дизель Шоу" чорним днем. Адже саме тоді водій автобуса, в якому поверталися з гастролей, не впорався з керуванням. Підсумок став трагічним.