Солоні кекси з куркою і сиром ви ще не куштували: смачна білкова страва для любителів дієт і не тільки

Якщо хочеться чогось низькокалорійного і при цьому незвичного, скористайтеся рецептом кексів. Готується страва просто, а сподобається усім членами родини без виключення. Такі котлетки можна вживати не лише за обіднім столом, але й зручно брати з собою на пікнік.

Якщо хочеться чогось низькокалорійного і при цьому незвичного, скористайтеся рецептом солоних кексів. Готується страва просто, а сподобається усім членами родини без виключення. Такі котлетки можна вживати не лише за обіднім столом, але й зручно брати з собою на пікнік.

Вам знадобиться:

  • 200 г курячого філе;
  • 1 яйце;
  • 3 ст.лож. вівсяних висівок;
  • 100 г м’якого сиру;
  • 10 г твердого сиру;
  • 1 зубчик часнику;
  • сіль, зелень, спеції.
Основою солоних кексів стане куряче філе

Ми звикли, що кекси – це виключно солодка страва, що подається на десерт. Але настав час опанувати методику приготування солоних виробів. Вийдуть смачні та дієтичні котлетки для всіх, хто цікавиться здоровою їжею. Білка в цій страві вдосталь, а вуглеводів – по мінімуму.

Багато часу на готування не знадобиться – близько пів години, тож родина не встигне зголодніти. За бажанням обирайте індивідуальні формочки для кожного окремо або робіть великий сімейний кекс. У такому разі знадобиться форма діаметром 15 см.

Починайте з яйця, відділивши жовток і білок по окремо. Філе можете перекрутити через м’ясорубку або ж нарізати на дрібні шматочки ножем. Змішайте його з висівками й жовтком, посоліть, поперчіть і пропустіть крізь блендер.

Формочки для кексів можна брати будь-які

Білки збийте з м’яким сиром, додавши сіль, приправи, подрібнений часник, будь-яку зелень. Викладайте фарш у підготовлені формочки. Можна брати будь-які – силіконові, паперові, металеві.

В середині кожної порції зробіть заглиблення з бортиками та викладіть сирну начинку. Поставте в мультиварку, виставивши режим “Випічка” і час 40 хвилин. Якщо користуєтеся духовкою, то достатньо буде 20 хвилин за температури 180 градусів.

Після цього на кожен кекс покладіть шматочок твердого сиру або ж натріть його на тертушці й посипте зверху. Відправте ще на 10 хвилин до духової шафи, виставивши верхній обігрів. Готово – можна ласувати!