Лечо з кабачків на зиму: закриваю по 50 банок, всі випрошують рецепт. Подруга з Туреччини навчила так готувати

Лечо з кабачків на зиму виходить в міру солодким, пікантним, ароматним та неймовірно смачним. Овочеве лечо ідеально доповнить м'ясні і картопляні страви.

Пропонуємо до вашої уваги рецепт ароматної закуски на зиму – лечо з кабачків. Треба прикласти небагато зусиль, щоб взимку можна було скуштувати таку смакоту.

Необхідні інгредієнти:

  • кабачки – 1,5 кг;
  • помідори – 1 кг;
  • болгарський перець – 600 гр;
  • цибуля ріпчаста – 200 гр;
  • часник – 100 гр;
  • перець горошком або душистий – за смаком;
  • олія рослинна – 70 гр;
  • цукор – 2 ст.л;
  • оцет 9% – 3 ст.л;
  • сіль – 1 ст.л.

Спосіб пригоування:

Цибулю та часник очистіть від лушпиння. У кабачків зріжте плодоніжки. Всі овочі ретельно помийте. Болгарські перці розріжте на дві частини та видаліть серцевину з насінням. Помідори наріжте половинками або четвертинками і зріжте білі жорсткі прожилки, якщо є.

Рецепт лечо з кабачків на зиму

Для томатної основи помідори нарізаємо на невеликі шматочки і відправляємо у каструлю. Поставте на плиту, доведіть до кипіння. Вогонь зменшуємо до середнього і проварюємо 15-20 хвилин, періодично помішуючи.

Перці наріжте тонкими півкільцями або скибочками. Цибулю нарізаємо півкільцями. Якщо кабачки зрілі, то очистіть їх від шкірки і видаліть насіння. З молодими цього не потрібно робити, нарізаємо їх на кружечки, а потім кожен кружечок ще на декілька частин.

Рецепт лечо з кабачків на зиму

Готові помідори перебиваємо у пюре в блендері і проварюємо ще 10-15 хвилин на слабкому вогні. В томатну масу додаємо перці, цибулю, сіль, цукор, олію та перець горошком. Тушкуємо 15 хвилин. Додаємо кабачки та готуйте від 15 до 40 хвилин в залежності від того, якої готовності і консистенції овочі в зимових салатах більше любите.

Рецепт лечо з кабачків на зиму

Пропускаємо часник через прес і додаємо до заготовки. За бажанням на цьому етапі можна додати гострий перець чилі, нарізаний дрібно. Проваріть разом 5 хвилин. Влийте оцет, добре перемішайте лечо і через 2-3 хвилини зніміть з вогню.

Рецепт лечо з кабачків на зиму

Готове лечо розкладаємо в простерилізовані банки, закриваємо кришками і перегортаємо вверх дном, кутаємо теплою ковдрою і залишаємо до охолодження при кімнатній температурі.

Рецепт лечо з кабачків на зиму

Зберігати лечо із кабачків на зиму треба у прохолодному темному місці. Зі зазначеної кількості компонентів виходить 4 баночки по 0,5 літрів.

Рецепт лечо з кабачків на зиму