Ліниві біляші готую тільки так. Свекруха навчила: тіста навіть руками не торкаюсь, а виходить пишне і ніжне

Якщо немає можливості возитися зі справжніми біляшами, приготуйте нашвидкуруч ліниві. Смак практично ідентичний, а тісто виходить набагато м'якішим. Можливо, такий варіант чоловіку й дітям прийде до вподоби навіть більше, аніж справжні вироби з тіста. З поданої рецептури вийде ситна вечеря на 4 осіб.

Якщо немає можливості возитися зі справжніми біляшами, приготуйте нашвидкуруч ліниві. Смак практично ідентичний, а тісто виходить набагато м’якішим. Можливо, такий варіант чоловіку й дітям прийде до вподоби навіть більше, аніж справжні вироби з тіста. З поданої рецептури вийде ситна вечеря на 4 осіб.

Вам знадобиться:

  • 400 мл кефіру;
  • 270 г борошна;
  • 1 ч.лож. соди;
  • 0,5 ч.лож солі;
  • 0,5 ч.лож цукру;
  • 300 г м’ясного фаршу;
  • 1 яйце;
  • 1 цибулина;
  • зелень, зелена цибуля, мелений чорний перець.
Фарш змішайте з зеленню та яйцем

Починайте готувати ліниві біляші за 45 хвилин до вечері. Якраз упораєтеся вчасно. Кефір бажано дістати з холодильника раніше, щоб він набрав кімнатну температуру. Якщо не вийшло, то трішки розігрійте у мікрохвильовій пічці.

На тісто викладіть ложку фаршу

Перелийте кефір у глибоку миску, додайте соду, розмішайте і додайте цукор із сіллю. Коли ретельно розмішаєте масу, починайте додавати борошно, попередньо просіявши його крізь сито. Потроху перемішуйте і стежте, щоб не стало надто густим. Стікати з ложки тісто теж не повинно – має відриватися шматками.

Зверху прикрийте великою ложкою тіста

Фарш найкраще смакує, коли зроблений з двох видів м’яса, наприклад, свинини та яловичини. До нього додайте кріп із петрушкою чи будь-яку іншу дрібно посічену зелень. Туди ж покришіть цибулю – зелену й ріпчасту. В останню чергу закиньте сіль, перець, улюблені приправи та вбийте яйце. Ретельно розмішавши, приступайте до смаження наших швидких біляшів.

Готові ліниві біляші виглядають у розрізі саме так

Пательню добре розігрійте на вогні, влийте олію. Тепер вогонь зменште і починайте формувати біляші. Викладайте столову ложку тіста, трішки розрівняйте. Зверху додавайте десертну ложку фаршу. Потім ще одну велику ложку тіста, щоб воно покрило всю начинку. Верхній і нижній шари тіста мають з’єднатися в єдине ціле. Можливо, доведеться трішки підправити форму біляша ложкою.

Коли викладете чотири м’ясних оладки, накрийте сковорідку кришкою. Після того як низ набуде золотавого кольору, переверніть біляші на інший бік і знову накрийте кришкою. На кожну сторону має йти 4-5 хвилин, щоб не лише тісто прихопилося, але й м’ясо зготувалося. Подавайте гарячими зі сметаною.

Популярне

Схожі статті

Люблю на застілля готувати запіканки. Це завжди поживно та швидко: картопля з курячою грудкою під сиром

Коли настає час вибору гарячої страви для столу, хочеться знайти щось смачне, ситне і водночас просте в приготуванні. Картопляна запіканка з курячою грудкою під сиром – це саме той ідеальний вибір.

Краще дивитись на зморшки, ніж піти до хірурга: Марічка Падалко, Соломія Вітвіцька проти пластики обличчя?

Дві українські телеведучі, Марічка Падалко та Соломія Вітвіцька, демонструють, що природна краса та зрілість можуть бути настільки ж привабливими, як і молодість, повернена пластичними операціями.

Коли я печу італійське печиво з яблуками та горіхами, то діти чергують на кухні: розлітається ще гарячим

Італійська кухня відома своїми неперевершеними десертами, що підкорюють серця гурманів по всьому світу. Одним із таких кулінарних шедеврів є м'яке печиво з яблуками та волоськими горіхами.