Натираю кабачок і картоплю та готую замість оладок: кабачкові котлети. Ніхто не здогадається, що це без м’яса

Смакувати кабачково-картопляними котлетками можна всією родиною. Страва подається як основна на вечерю і ніякого гарніру не потребує. Хіба що підріжете помідорчики, а ще додасте листя салату, щоб котлети виглядали привабливіше.

Смакувати кабачково-картопляними котлетками можна всією родиною. Страва подається як основна на вечерю і ніякого гарніру не потребує. Хіба що підріжете помідорчики, а ще додасте листя салату, щоб котлети виглядали привабливіше.

Вам знадобиться:

  • 1 кабачок;
  • 4 картоплини;
  • 1 морквина;
  • 100 г сулугуні;
  • 2 яйця;
  • 5 ст.лож. борошна;
  • 70 мл олії;
  • сіль, спеції, зелень кропу.
Овочі натріть не тертушці та змішайте з рештою інгредієнтів

На все про все – підготовку інгредієнтів і смаження котлеток – під не більше 40 хвилин. Підготуйте овочі. Моркву й картоплю почистьте. Якщо кабачок молодий, то його чистити не треба. Якщо застарілий, розріжте на дві половинки й виріжте серцевину з насінням.

Моркву натріть на тертушці з великими отворами. В принципі, можна скористатися й дрібною теркою, але мороки більше, а смак буде той самий. А от кабачок із картоплею якраз краще терти на дрібній тертушці. Сир не натирається – його поріжте соломкою.

Тісто має вийти рідким

Змішайте кашку з овочів із брусочками сулугуні, вбийте яйця, посоліть і поперчіть. Просійте борошно і добре перемішайте з овочево-сирною масою. Тісто має видаватися рідким. Можна за бажанням додати ще й подрібнений кріп – не завадить. Відставте миску вбік, щоб вміст трішки настоявся.

Розігрійте сковороду з олією і викладайте ложкою ковбики з тіста. Смажте з кожного боку приблизно по 5 хвилин на середньому вогні. Коли перевернете котлетки, накрийте їх кришкою, щоб морква не хрустіла, а розм’якла.

Смажте овочеві котлети під закритою кришкою

Щойно зняли першу порцію виробів з пательні, закладайте наступну. А готові кабачкові котлети кладіть не на таріль, а на паперовий рушник, щоб стік зайвий жир. Подавайте до столу з соусом, для якого змішайте дві порції сметани з однією порцією майонезу й заправте вичавленим часником.

Популярне

Схожі статті

Шурпа: суп з будь-якого м’яса. Узбечка навчила мене і тепер я готую його так, що моїх за вуха не відтягнеш

Шурпа – це ароматний і наваристий суп, який прийшов до нас зі Сходу та Балкан, де його традиційно готують із різних видів м'яса, за винятком свинини.

Біляші з м’ясом більше не готую, знайшла рецепт пиріжків із картоплею: невагоме тісто та ароматна начинка

Рецепт пиріжків із картоплею на сковороді для тих, хто любить швидко та смачно поїсти. Невагоме тісто у поєднанні з ароматною начинкою – це справжній кулінарний шедевр!

Як виглядають усі чоловіки Наталії Могилевської та що відомо про її нового коханого: “Вірю, що він фартовий”

Наталія Могилевська розповіла, що знайшла своє кохання і тепер по-справжньому щаслива. Однак до цього їй не щастило у любовних справах. Дізнайтеся, як виглядають усі чоловіки співачки.