Всі знайомі просять цей рецепт. Швидкі консервовані огірки без маринаду і розсолу: все літо так закриваю

Солоні та хрусткі огірки – те, що треба до тарілочки ароматного борщу або смаженої картоплі. Розповідаємо, як швидко та без зайвого клопоту приготувати таку закуску

Огірки – універсальний овоч, з якого можна приготувати неймовірно велику кількість страв. Його додають у салати, канапки, з нього роблять соуси та навіть десерти. Втім, найкласичніший варіант приготування цієї культури – консервація. Малосольні огірки стають чудовим доповненням до основних страв або ж просто смачним перекусом.

Втім, чимало господарів і господинь звикли, що приготування малосольних огірків – справа довга й важка. Хай там як, але поспішаємо зруйнувати всі міфи. Пропонуємо зробити зимову консервацію за цим простим, але дуже вдалим рецептом.

Інгредієнти:

  • Кілограм свіжих огірків;
  • 1 столова ложка солі;
  • 1 пучок кропу;
  • 1 пучок петрушки;
  • 3-4 зубчики часнику.

Спосіб приготування:

Для початку потрібно підготувати огірки. Добре помийте овочі під проточною водою та відріжте хвостики. Шкірку, звичайно, залиште й не чіпайте. За бажання, можете одразу розрізати огірки на 4 частини, а можете солити цілі. Підсушіть огірки та відкладіть їх. Тим часом дрібно нашаткуйте зелень, очистьте та наріжте часник.

Помийте огірки
Підготуйте зелень і часник

Тепер можна братись до приготування малосольних огірків. Для початку візьміть пакет і перевірте, аби в ньому не було дірок. Покладіть туди огірки, зверху викладіть зелень і часник, добре притрусіть все необхідною кількістю солі. Закрутіть пакет і легко його потрусіть протягом 30-40 секунд. Зав’яжіть пакет, покладіть його для надійності у ще один і залиште в холодильнику на 12 годин.

Перекладіть огірки в пакет

Готові малосольні огірки подаються холодними до основних страв. Зауважте, що маринувати огірки можна від 6 до 12 годин, залежно від того, наскільки солоними ви хочете їх куштувати. Смачного!