Мариновані огірки по-фінськи на зиму. Готувати будете відрами: закриваються швидко, з’їдаються ще швидше

Зараз літо, а це час робити заготовки на зиму. Спробуйте приготувати дуже вдалий рецепт маринованих огірків. Весь секрет у маринаді, він виходить дуже смачним і збалансованим.

Взимку всі люблять похрусті маринованими огірочками. А щоб було чим хрустіти, їх потрібно заготовити ще з літа. До вашої уваги дуже вдалий рецепт маринованих огірків по-фінськи. Їхньою перевагою є те, що вони дуже просто готуються і не стерилізуються у банках. А смак таких огірків просто божественний. Саме те, що хочеться з’їсти взимку зі смаженою картопелькою.

Необхідні інгредієнти:

  • огірки – 3 кг;
  • вода – 3 л;
  • сіль – 6 ст.л;
  • цукор – 400 г;
  • оцет 9% – 360 мл;
  • насіння гірчиці – 2 ч.л;
  • лавровий лист, перець горошком.

Спосіб приготування:

Для цього рецепту не обов’язково брати маленькі огірки, підійдуть і середнього розміру. Якщо огірки куплені, їх потрібно на 2 години замочити у холодній воді. З домашніми огірками з грядки це робити не обов’язково. Огірки потрібно ретельно вимити, відрізати кінчики і нарізати на крупні шматки.

Мариновані огірки по-фінськи на зиму. Готувати будете відрами
Мариновані огірки по-фінськи на зиму. Готувати будете відрами

Готуємо маринад. У велику каструлю наливаємо воду, додаємо сіль, цукор, зерна гірчиці, лавровий лист і перець горошком. Все ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Коли вода закипить, додаємо оцет і даємо маринаду ще раз закипіти. У киплячий маринад обережно закидаємо нарізані огірки, перемішуємо і чекаємо, коли вони змінять свій колір. Тепер засікаємо рівно 2 хвилини, після чого вимикаємо каструлю з огірками.

Мариновані огірки по-фінськи на зиму. Готувати будете відрами
Мариновані огірки по-фінськи на зиму. Готувати будете відрами

Банки потрібно попередньо простерилізувати. Перекладаємо огірки з маринадом у банки і закручуємо їх кришками. Перевертаємо банки кришками до низу, накриваємо ковдрою і залишаємо так до повного охолодження.

Далі банки з огірками можна зберігати у погребі, або при кімнатній температурі у темному місці.

Готові огірочки виходять хрусткі і мають приємний кисло-солодкий смак. Взимку вони розлітаються на ура, тож готуйте одразу подвійну порцію.

Популярне

Схожі статті

Актори “Дизель Шоу” Вікторія Булітко і Євген Сморигін насправді не пара: як виглядають реальні кохані

Вікторія Булітко та Євген Сморигін показали своїх других половинок. Дізнайтеся, як насправді виглядають кохані найкрасивішої пари "Дизель Шоу".

Пишна і ніжна сирна запіканка як у дитячому садку: дуже вдалий рецепт без борошна, манки і соди

Сирна запіканка за цим рецептом виходить пухкою, ніжною і нереально смачною як у дитячому садку. Приготувати таку запіканку дуже просто, рецепт не потребує зайвих зусиль.

Весільні сукні зірок, заради яких варто вийти заміж: наречені Тіна Кароль, Настя Каменських, Аліна Гросу

Тіна Кароль, Настя Каменських та Аліна Гросу у день власного весілля виглядали неперевершено. Всі ці співачки обрали для себе дорогі і вишукані весільні сукні.