Не рецепт, а золото. Вареники з вишнею: як приготувати, щоб тісто не рвалося, а начинка не вивалювалася

Вареники з вишнею – що може бути смачнішим! Поєднання тонкою і ніжного тіста з соковитою вишнею утворює цілу гаму смаку. Спробуйте приготувати вареники за цим рецептом і ви будете вражені смаком страви.

Вареники – традиційна страва української кухні. Їх готують з найрізноманітнішими начинками: як з солоними, так і з солодкими.

Однією з найпопулярніших начинок для солодких вареників є вишні. Пропонуємо до вашої уваги дуже вдалий рецепт вареників з вишнею, де тісто не рветься, а начинка не розтікається.

Необхідні інгредієнти:

  • борошно – 2,5 ст;
  • сіль – 1 ч.л в тісто і 1 ст.л у воду при варці;
  • яйця – 2 шт;
  • вишня – 0,5 кг;
  • цукор за смаком;
  • олія рафінована – 2 ст.л;
  • вершкове масло за смаком.

Спосіб приготування:

У глибоку миску просіюємо половину всього борошна (1 склянку) і додаємо сіль. Беремо склянку (250 мл) крутого окропу і швидко замішуємо тісто лопаткою.

Вареники з вишнею: як приготувати, щоб тісто не рвалося, а начинка не вивалювалася

Додаємо у миску рослинну олію і продовжуємо мішати. Тепер додаємо до тіста ще півсклянки борошна і додаємо 2 яйця. Все ретельно вимішуємо і в процесі додаємо ще склянку борошна, яке залишилось. Перекладаємо тісто на стіл і вимішуємо руками. Воно має вийти м’яким, еластичним і не липнути до рук.

Вареники з вишнею: як приготувати, щоб тісто не рвалося, а начинка не вивалювалася

Накриваємо тісто харчовою плівкою і залишаємо його “відпочити” 30 хвилин.

В цей час підготуємо вишню. Її потрібно помити і очистити від камінчика. В окрему миску насипаємо цукор. У кожен вареник треба додавати пів чайної ложки цукру.

Формуємо вареники. Тісто ще раз обминаємо на столі. Воно має бути пружним і не прилипати ні до столу, ні до рук. Якщо тісто трохи прилипає, додаєте ще трохи борошна.

Ріжемо тісто на декілька частин і кожен шматочок треба розкачати у тонкий пласт. З розкаченого пласта за допомагою склянки видавлюємо варенички. На кожну вареничку викладаємо пару вишень, пів чайної ложки цукру і ретельно скріплюємо вареники.

Вареники з вишнею: як приготувати, щоб тісто не рвалося, а начинка не вивалювалася

Варимо вареники у підсоленій, киплячій воді 3-4 хвилини. Вареники готові, коли вони спливуть на поверхню води.

Подавайте вареники з вершковим маслом.

Смачного!