Готую квашені помідори в каструлі за три дні і на зиму закриваю. Як бочкові: такі завжди з’їдаються першими

Мочені помідори у каструлі на зиму нагадують за смаком квашені бочкові помідори з дитинства, які готували наші бабусі. За цим рецептом вони виходять дуже ароматними і з характерною кислинкою.

Солоні квашені помідори – чудова закуска до смаженої картоплі, пюре з м’ясом, а також до будь-якого застілля. Пропонуємо до вашої уваги новий рецепт, готувати за яким – суцільне задоволення.

Необхідні інгредієнти:

  • помідори – 1 кг;
  • вода – 1,5 л;
  • часник – 5 зубчиків;
  • сіль – 60 гр;
  • цукор – 50 гр;
  • кріп свіжий – пучок, можна брати для консервації з зонтиками;
  • перець горошком – 15 шт;
  • перець гострий стручковий – за смаком;
  • лавровий лист – 2 шт.

Спосіб приготування:

Розсіл треба зробити заздалегідь, щоб він трохи охолонув. Кип’ятимо воду, додаємо сіль та цукор за рецептом, розчиняємо повністю і знімаємо з плити, залишаємо остигати.

Тепер займемося помідорами. Для засолювання підходять дрібноплідні сорти з міцними, твердими плодами, які не розкиснуть від тривалого зберігання та процесу квашення. Добре вимиваємо помідори, викладаємо на рушник, щоб стекла вода. Часник очищаємо від лушпиння, нарізаємо пластинками. Кріп промиваємо і обсушуємо.

Готую квашені помідори в каструлі за три дні і на зиму закриваю

На дно чисто вимитої каструлі для засолювання викладаємо шар кропу, нарізаний часник, додаємо кілька горошин чорного перцю, можна також брати духмяний, стручок гострого перцю (обов’язково промитого), лавровий лист. Ще можна додати листя вишні та чорної смородини, попередньо промивши під проточною водою.

Готую квашені помідори в каструлі за три дні і на зиму закриваю

Кожен помідор протикаємо зі сторони плодоніжки кілька разів зубочисткою і викладаємо їх шаром поверх зелені, знову все повторюємо і так заповнюємо всю каструлю.

Заливаємо помідори з зеленню та прянощами приготованим розсолом, накриваємо тарілкою. Щоб всі помідори були занурені в маринад, можна поставити вантаж, але не важкий, щоб тільки придавити все, а не роздавити. Розсіл повинен вийти на поверхню тарілки, прикриваючи усі помідори.

Готую квашені помідори в каструлі за три дні і на зиму закриваю

Залишаємо помідори в розсолі на 2 дні в кімнаті – через цей час вони будуть готові у малосольному вигляді. Для подальшого зберігання каструлю потрібно помістити в холодне місце – у льох, наприклад, прикривши поверхню помідорів чистою марлею, невеликим вантажем та кришкою. Або можна поставити в холодильник, якщо каструля невелика.

Готую квашені помідори в каструлі за три дні і на зиму закриваю

Такі квашені помідори в каструлі виходять смачними, ароматними і з’їдаються дуже швидко.